Ματσάρα ανάμεσα σε Τότεναμ και Λίβερπουλ, με κερδισμένη την… Σίτι! (vid)

Δεν έπρεπε να σφυρίξει το τέλος ο Τίρνι στην «ματσάρα» του Βορείου Λονδίνου, με την Τότεναμ να παραμένει αήττητη υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε, παίζοντας εξαιρετικά απέναντι στην Λίβερπουλ των πολλών απουσιών. Τα είδαμε όλα στο ντέρμπι, με τέσσερα γκολ, κόκκινη και… VAR, αλλά έμεινε το 2-2 μέχρι τέλους και ευνοεί την… Μάντσεστερ Σίτι.



Ματσάρα ανάμεσα σε Τότεναμ και Λίβερπουλ, με κερδισμένη την… Σίτι! (vid)

Πιθανότατα αναφερόμαστε σε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι που έχουν λάβει χώρα ανάμεσα στην Τότεναμ και την Λίβερπουλ, αλλά και ένα από τα πιο «γεμάτα» ματς που έχουμε παρακολουθήσει στην φετινή Premier League. Ο ρυθμός ήταν εντυπωσιακός, τα τέρματα που σημειώθηκαν τέσσερα και αμφότερες είδαν τους τερματοφύλακές τους να σταματούν σημαντικές προσπάθειες των αντιπάλων τους, περιορίζοντας το 2-2 σε… φυσιολογικά επίπεδα/.

Το «πράγμα» φαινόταν πως πηγαίνει… προς τα εκεί από την αρχή. Αναλυτικότερα, καλύτερα ξεκίνησε η Λίβερπουλ το ντέρμπι, αναδεικνύοντας τα προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία της Τότεναμ, που δεν είχε αγωνιστεί για 14 ημέρες. Συγκεκριμένα, στο 1ο λεπτό συνεργάστηκαν οι δύο μπακ των «κόκκινων», αλλά η κεφαλιά του Ρόμπερτσον πέρασε λίγο έξω, ενώ με την συμπλήρωση 100 δευτερολέπτων, ο Μίλνερ σούταρε, αλλά ο Γιορίς μπλόκαρε σταθερά.

Ωστόσο, το πρώτο γκολ της συνάντησης άνηκε στους γηπεδούχους, με τον Αντόνιο Κόντε να βελτιώνει… ολόκληρη την Τότεναμ, αλλά και την ψυχολογία του Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος σκόραρε στο 13’, για πρώτη φορά εντός έδρας μετά από τον Μάιο και τα «σπιρούνια» προηγήθηκαν στο «σπίτι» τους κόντρα στην Λίβερπουλ μετά από τέσσερα χρόνια.

Και τότε, όπως και τώρα, ο αρχηγός της Τότεναμ είχε βρει δίχτυα, με την ομάδα του να επικρατεί με 4-1. Σήμερα, η ιστορία ήταν διαφορετική. Ο Σον απώλεσε τεράστια ευκαιρία στο 17’ για να κάνει το 2-0 και έκτοτε η Λίβερπουλ προσπάθησε να σταθεί καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντας πίσω τις απουσίες των Χέντερσον, Τιάγκο, Φαν Ντάικ και Φαμπίνιο από το αρχικό σχήμα.

Δεν είδε την Τότεναμ να την τιμωρεί ούτε στο 30’ με τον Ντέλε Άλι και ισοφάρισε στο 35’ με το 10ο φετινό γκολ του Ντιόγο Ζότα στο πρωτάθλημα, αριθμό που για πρώτη φορά «αγγίζει» επί αγγλικού εδάφους ο Πορτογάλος.

Από εκεί και μετά, οι «κόκκινοι» κυριάρχησαν. Απείλησαν με τον Σαλάχ και τον Μανέ, ενώ χρειάστηκε και μία φανταστική επέμβαση του Ούγκο Γιορίς, προκειμένου να διατηρηθεί το 1-1 μέχρι και την λήξη του πρώτου μέρους.

Όπως ολοκληρώθηκε, έτσι και ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ανάμεσα στις δύο ομάδες, με την Λίβερπουλ να έχει το μομέντουμ και να κυνηγάει ένα δεύτερο γκολ. Ο Ζότα απείλησε στο 48, και πάλι με το κεφάλι, αλλά το δίλεπτο 54-56 άνηκε αποκλειστικά στον Χάρι Κέιν.

Αρχικά, αστόχησε απέναντι από τον Άλισον αμαρκάριστος, έπειτα από ωραία ανάπτυξη και πάσα του Ντέλε Άλι και ένα λεπτό αργότερα, δεν μπόρεσε προ κενής εστίας, με το κεφάλι να βρει δίχτυα για δεύτερη φορά στην βραδιά.

Οι ευκαιρίες της Τότεναμ ήταν τεράστιες, αλλά κάποια στιγμή, θα «πλήρωνε» την αστοχία της. Έτσι και έγινε στο 68ο λεπτό, όπου σε μία φάση διαρκείας, που ξεκίνησε από αντεπίθεση, η Λίβερπουλ σκόραρε έπειτα από ασίστ του Άρνολντ και κεφαλιά του Ρόμπερτσον.

Ο VAR μέτρησε το γκολ, αλλά η χαρά του Γιούργκεν Κλοπ δεν κράτησε πολύ. Το 2-2 έγινε άμεσα άλλωστε, έπειτα από ολέθριο λάθος του Άλισον, που έχασε εντελώς την μπάλα και είδε τον Σον να στέλνε την μπάλα στα δίχτυα στο 75΄.

Μπορούσε το πράγμα να γίνει χειρότερο για την Λίβερπουλ; Βεβαίως, και μάλιστα από τον πρωταγωνιστή της, Ρόμπερτσον, που μετρούσε γκολ, ασίστ και πρόσθεσε στα ήδη υπάρχοντα, μία κόκκινη κάρτα, όντας ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ που αποβλήθηκε μετά από δύο χρόνια!

Ακολούθησε προσεκτικό παιχνίδι από αμφότερες, με την ευκαιρία του Σον στο 85΄ να είναι ό,τι πιο αξιόλογο σημειώθηκε. Το 2-2 παρέμεινε μέχρι τέλους, με Τότεναμ και Λίβερπουλ να… αναρωτιούνται γιατί δεν κέρδισαν, την ώρα που η Μάντσεστερ Σίτι «κρυφογελούσε» στο τελικό σφύριγμα του Τίρνι!

 

 

Δημήτρης Μανάκος