Κορονοϊός, ομίχλη και -6 από την κορυφή για την Τσέλσι...

Η Τσέλσι για δεύτερο διαδοχικό ματς αποτυγχάνει να πάρει νίκη και έμεινε στο 0-0 με την Γουλβς στο «Μολινό», τρεις μέρες μετά το 1-1 με την Έβερτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Νέα κρούσματα είχαν οι «μπλε» που άκουσαν από την Πρέμιερ πως δεν γίνεται ν' αναβληθεί το παιχνίδι τους. Κάπως έτσι υποχώρησαν στο -6 από την πρωτοπόρο Σίτι. Ελάχιστες φάσεις στο ματς, η ομίχλη δυσκόλεψε τους παίκτες, δεν ανοίχτηκαν σχεδόν καθόλου οι ομάδες.  



Κορονοϊός, ομίχλη και -6 από την κορυφή για την Τσέλσι...

Ο Τόμας Τούχελ ήταν εκνευρισμένος από την απόρριψη του αιτήματος που κατέθεσε η Τσέλσι προς την Πρέμιερ Λιγκ για την αναβολή του ματς και οι «μπλε» έπρεπε ν' αντιμετωπίσουν και τις απώλειες που είχαν λόγω του κορονοϊού. Και η αλήθεια είναι πως στο γήπεδο βγήκε μια νευρικότητα και ένα μυαλό που δεν ήταν απόλυτα καθαρό για να παίξει το παιχνίδι.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο χώρο του άξονα τοποθετήθηκε ο Τσάλομπα δίπλα στον Καντέ, ενώ, στον πάγκο υπήρχαν μονάχα έξι εναπληρωματικοί, εκ των οποίων οι δύο ήταν τερματοφύλακες, τρεις χαφ (Σαούλ, Κόβασιτς και Μπάρκλεϊ) και ο Μαλάνγκ Σαρ για την άμυνα. Τέλος, τίποτα άλλο. Κάπως έτσι η Γουλβς προσπάθησε να πατήσει πάνω σε αυτό το μεγάλο μπέρδεμα που βίωνε πνευματικά η ομάδα του Τούχελ, πίεσε στο πρώτο κομμάτι του ματς και μάλιστα σκόραρε, όμως, το γκολ ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ. Στο 15' το γύρισμα του Μάρσαλ από αριστερά προοριζόταν για τον Χιμένες που ήταν εκτεθειμένος και παρά το γεγονός πως ο Ποντένσε από το δεύτερο δοκάρι βρήκε δίχτυα, το 0-0 παρέμεινε.

Οι «μπλε» προσπάθησαν να κρατήσουν λίγο περισσότερο τη μπάλα και λίγο μετά το ημίωρο μια σύγκρουση του Τιάγκο Σίλβα με τον Τσάλομπα ήρθε να προκαλέσει έντονη ανησυχία στον Τούχελ που πραγματικά δεν ήθελε να δει κάποιον παίκτη του να τραυματίζεται σοβαρά. Τελικά οι πρωταγωνιστές της φάσης συνέχισαν κανονικά. Η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους ήρθε στο 41' με μια κεφαλιά του αμαρκάριστου Ντεντόνκερ που δεν έβαλε πολλή δύναμη ή στόχο, με αποτέλεσμα ο Μεντί να μπλοκάρει σχετικά εύκολα.

Στην ανάπαυλα η ομίχλη έκανε την επανεμφάνισή της, η Γουλβς προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί αυτό με επιθετική διάθεση μόλις οι ομάδες ξαναβγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, όμως δεν πέτυχε το στόχο της. Ο Σαούλ είχε περάσει στη θέση του Τσάλομπα για τους «μπλε» στο δεύτερο 45λεπτο μήπως και κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή αντί του νεαρού που είχε και πρόβλημα τραυματισμού από το 30ο λεπτό μετά τη σύγκρουση με τον Τιάγκο Σίλβα. Στο τελευταίο 25λεπτο πέρασε και ο Ματέο Κόβασιτς που επέστρεψε σε κανονικές προπονήσεις μόλις πριν από λίγες μέρες έπειτα από ένα διάστημα που έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού.

Στον πάγκο της Τσέλσι πλέον βρισκόταν ο Μπάρκλεϊ, ο Σαρ και... δυο τερματοφύλακες ως εναπομείνασες επιλογές για να αλλάξουν το παιχνίδι για το σύνολο του Τούχελ. Ο Ζίγιεχ ήταν αυτός που αποχώρησε για τον Κροάτη μέσο, με τον Μαροκινό να δείχνει ότι μάλλον είχε και κάποιο πρόβλημα. Οι μπελάδες δεν έλεγαν να σταματήσουν για τους Λονδρέζους. Στο 78' ο Πούλισικ έχασε τρομερή ευκαιρία από πλάγια θέση απέναντι από τον Σα με τον πορτιέρε της Γουλβς ν' απομακρύνει με το αριστερό χέρι και αυτή ήταν η τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού που δεν ξέφυγε ποτέ από το ... λογικό 0-0, βάσει και του τρόπου που το αντιμετώπισαν οι ομάδες. 

Κώστας Ζάλιαρης