Σχέδια για αλλαγή της μορφής του Carabao Cup λόγω Covid

Η κατάσταση με τον μετάλλαξη Όμικρον «θερίζει» το αγγλικό ποδόσφαιρο και η ομοσπονδία κάνει ήδη πλάνα για να καταφέρει να ολοκληρωθεί με επιτυχία το Carabao Cup.



Σχέδια για αλλαγή της μορφής του Carabao Cup λόγω Covid

Τα κρούσματα αυξάνονται και το Ηνωμένο Βασίλειο περνάει ένα μαρτύριο με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον. Από αυτό δεν γλίτωσε ούτε το ποδόσφαιρο που πλήττεται καθημερινά με νέες αναβολές παιχνιδιών λόγω των συνεχών κρουσμάτων ανάμεσα σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο.

Για αυτό το λόγο, η FA έχει αρχίσει ήδη να κάνει σχέδια για να αλλάξει το «φορμάτ» του Carabao Cup με στόχο να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Συγκεκριμένα, η ομοσπονδία αναμένεται να πραγματοποιήσει τους ημιτελικούς της διοργάνωσης σε ένα σκέλος αντί για δύο για να αποφευχθούν τα ταξίδια και η αυξημένη έκθεση των παικτών σε περιοχές με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

Οι προημιτελικοί του Carabao Cup είναι προγραμματισμένοι για τις 21 και 22 Δεκεμβρίου ενώ οι ημιτελικοί για μία εβδομάδα αργότερα, με τις Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Λέστερ, Γουέστ Χαμ ,Τσέλσι, Μπρέντφορντ και Σάντερλαντ να παλεύουν για μία θέση στον τελικό.

Στράτος Μαρίνος