Το τελευταίο «διπλό» της Μπέρνλι στο Βίλα Παρκ είχε την υπογραφή του… Ινγκς!

Ένα από τα ματς που αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά για την 18η αγωνιστική της Premier League, είναι αυτό της Άστον Βίλα απέναντι στην Μπέρνλι! Ένα παιχνίδι που συνήθως δεν εμπεριέχει πληθώρα τερμάτων, αλλά «κρύβει» μία ιστορία από… πίσω του, με πρωταγωνιστή τον Ντάνι Ίνγκς!



Το τελευταίο «διπλό» της Μπέρνλι στο Βίλα Παρκ είχε την υπογραφή του… Ινγκς!

Πρόκειται για την 121η φορά που Άστον Βίλα και Μπέρνλι θα τεθούν αντιμέτωπες σε ολόκληρη την ιστορία τους, με τους «Βίλανς» να ψάχνουν την 5η επικράτησή τους σε επτά αναμετρήσεις, με τον Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο τους και τους φιλοξενούμενους να επιθυμούν να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη.

Εμπιστεύονται τον Σον Ντάις, επιμένουν πως έχουν την τεχνογνωσία να σώσουν την παρτίδα, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να το κάνουν, είναι να πετύχουν μία… μεγάλη επικράτηση. Ένα «διπλό» στο «Βίλα Παρκ» επί του συνόλου του Τζέραρντ, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Ωστόσο, μόνο απλό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το εν λόγω εγχείρημα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η τελευταία φορά που η Μπέρνλι πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Βίλα, χρονολογείται το 2016!

Ήταν η 38η αγωνιστική του πρωταθλήματος και οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 1-0 στο «Βίλα Παρκ», χάρη σε γκολ του… Ντάνι Ίνγκς, επτά λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου μέρους.

Αυτή είναι και η μεγαλύτερη «σύνδεση» μεταξύ των δύο συλλόγων. Ο Ίνγκς σκόραρε και η Μπέρνλι παρέμεινε στην Premier League και έξι χρόνια μετά, ο ίδιος ποδοσφαιριστής καλείται να αγωνιστεί και να μην επιτρέψει στην πρώην ομάδα του να αναβιώσει το τελευταίο «διπλό» της.

Θα τα καταφέρει; Μένει να δούμε αν θα αγωνιστεί βεβαίως, μιας και ο τραυματισμός που αποκόμισε από το ματς με την Μπράιτον, στο ντεμπούτο του Τζέραρντ, του στέρησε την συμμετοχή στις επόμενες αναμετρήσεις!

Δημήτρης Μανάκος