Κορονοϊός και… Έβερτον, μπλόκαραν την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ! (vid)

Μπορεί η Τσέλσι να κατάφερε να πάρει το προβάδισμα απέναντι στην Έβερτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ», έπειτα από μεγάλη πίεση και σημαντικές στιγμές, όμως η ισοφάριση της ομάδας του Μπενίτεθ αποτέλεσε «σοκ» για τους γηπεδούχους. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους και οι «μπλε» έχασαν έδαφος στην κούρσα του πρωταθλήματος, όντες επηρεασμένοι από τον… κορονοϊό και τις απουσίες τους.



Κορονοϊός και… Έβερτον, μπλόκαραν την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ! (vid)

Επρόκειτο αναμφίβολα για ένα ιδιαίτερο ματς αν αναλογιστεί κανείς πως πριν από μερικές ώρες τα πέντε από τα επόμενα 10 ματς της 18ης αγωνιστικής της Premier League είχαν αναβληθεί, ενώ οι Ρομέλου Λουκάκου, Τίμο Βέρνερ, Μπεν Τσίλγουελ και Χάντσον Οντόι έχουν προσβληθεί από κορονοϊό.

Τηρουμένων των αναλογιών λοιπόν, ουδείς θα μπορούσε να είναι συγκεντρωμένος στον απόλυτο βαθμό στο… ποδόσφαιρο. Ούτε καν ο Τόμας Τούχελ, ο οποίος δήλωσε πριν από την έναρξη της αναμέτρησης πως ναι μεν τα προβλήματα είναι υπαρκτά, αλλά η Τσέλσι οφείλει να τα αντιμετωπίσει.

Αυτό επιχείρησε να κάνει, αλλά σαφώς το έργο της δεν ήταν εύκολο, ακόμη και αν η Έβερτον δεν βρισκόταν σε καλό «φεγγάρι», μετρώντας μία μόλις επικράτηση στα τελευταία εννέα ματς της. Και δεν τα κατάφερε, με το τελικό 1-1 να την αφήνει δυσαρεστημένη,…

Αναλυτικότερα, σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο επιδόθηκαν αμφότερες ομάδες, με τους «μπλε» να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, να απειλούν αλλά να μην βρίσκουν δίχτυα. Την «ζημιά» επιχείρησε σε δύο περιπτώσεις να κάνει ο Μέισον Μάουντ, ο οποίος δεν μπόρεσε ούτε στο 9’, ούτε στο 37’ να ανοίξει το σκορ, ενώ η πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης έλαβε χώρα στο 6ο λεπτό, ύστερα από ωραία προσπάθεια και σουτ του Ρις Τζέιμς.

Η «λευκή» ισοπαλία του πρώτου μέρους δεν αντικατόπτριζε την εικόνα του παιχνιδιού, με τα «ζαχαρωτά» να οδηγούνται στην ανάπαυλα με το 0-0 και με μόλις… 19% κατοχή μπάλας!

Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος, η αμυντική τους λειτουργία κρίθηκε επαρκής και ο Ράφα Μπενίτεθ επέλεξε να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Η Τσέλσι απείλησε με στημένες φάσεις, ο Ρίντιγκερ δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα αλλά το εντυπωσιακό της υπόθεσης, έλαβε χώρα σε… τέσσερα λεπτά.

Στο 70’ ο Μέισον Μάουντ άνοιξε το σκορ, μετατρέποντας σε ασίστ την πάσα του Ρις Τζέιμς, αλλά η απάντηση ήρθε άμεσα. Ο Μπρέθγουεϊτ ισοφάρισε τέσσερα λεπτά αργότερα, στην πρώτη επί της ουσίας τελική προσπάθεια της ομάδας του και η Έβερτον αντέδρασε εξαιρετικά, αλλάζοντας αυτομάτως το μομέντουμ της αναμέτρησης.

Το σκορ παρέμεινε αναλλοίωτο μέχρι το τέλος, οι «μπλε» δεν μπόρεσαν να «λυτρωθούν» στα χασομέρια για δεύτερη σερί αγωνιστική, με τον Πίκφορντ να προβαίνει σε σπουδαίες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Σίλβα και Ρίντιγκερ και το 1-1 τους αφήνει σαφώς απογοητευμένους…

 

 

Δημήτρης Μανάκος