Ηττήθηκε από την Γουλβς και «κλείνει» 90 ημέρες χωρίς νίκη η Μπράιτον, ισοπαλία μετά από 13 χρόνια για Κρίσταλ Πάλας και Σαουθάμπτον!

Μπορεί το κίνητρο της Μπράιτον να ήταν μεγαλύτερο από αυτό της Γουλβς, αν αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ δεν έχει κερδίσει από τα μέσα Οκτωβρίου, όμως η επιστροφή της στις νίκες δεν επετεύχθη ούτε κόντρα στην ομάδα του Λάζε, με τους «λύκους» να φεύγουν από το «Άμεξ» με το υπέρ τους 1-0. Την ίδια ώρα, η Σαουθάμπτον έφτασε κοντά σε ένα εντυπωσιακό «διπλό» στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, αλλά ο Πατρίκ Βιεϊρά είδε την ομάδα του να ισοφαρίζει σε 2-2 και να οδηγεί το ματς στην πρώτη ισοπαλία μετά από… 13 χρόνια!



Ηττήθηκε από την Γουλβς και «κλείνει» 90 ημέρες χωρίς νίκη η Μπράιτον, ισοπαλία μετά από 13 χρόνια για Κρίσταλ Πάλας και Σαουθάμπτον!

Ήταν 19 Οκτωβρίου με την Μπράιτον να φιλοξενεί την Γουλβς στο «Άμεξ» και να επιβεβαιώνει πως επρόκειτο για το καλύτερο ξεκίνημά της στην εκάστοτε σεζόν της στην Premier League. Επικρατούσε με 2-1, συνέχιζε δίχως φρένο την πορεία της και επιβεβαίωνε περίτρανα πως ο Γκρέιαμ Πότερ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τον πάγκο της.

Έκτοτε, με κάποιον περίεργο τρόπο, η εικόνα των «γλάρων» άλλαξε δραματικά. Η τελευταία νίκη… λησμονείται και το σημαντικότερο αποτέλεσμα που έχει πανηγυρίσει η Μπράιτον ήταν το 2-2 στο «Άνφιλντ» απέναντι στην Λίβερπουλ.

Κόντρα στην Γουλβς στο «Άμεξ», άπαντες πίστευαν πως ήρθε η ώρα για το πρώτο τρίποντο μετά από σχεδόν 60 ημέρες. Μάταια όμως, παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι ήταν κινητικοί, μπήκαν καλύτερα στο ματς και απειλούσαν διαρκώς.

Κόντρα στην ροή του ματς, η Γουλβς, η οποία έχασε από νωρίς τον Τσαν και τον αντικατέστησε με τον Τραορέ, αλλά δε επηρεάστηκε, πετυχαίνοντας γκολ στο ιδανικότερο για αυτήν χρονικό σημείο.

Σκόραρε με τον Σαίς στο 45ο λεπτό και βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά στα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια της, έχοντας παράλληλα δεχθεί μόλις ένα γκολ περισσότερο.

Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται όμως, οι «λύκοι» ήταν αυτοί που πίεσαν και για δεύτερο γκολ. Ο Τρινκάο δεν κατάφερε να «διπλασιάσει» τα γκολ της ομάδας του στο 48’, πετυχαίνοντας το δοκάρι, ο Σαίς έκανε το ίδιο στο 54’ και το σύνολο του Μπρούνο Λάζε κατέκτησε δίκαια το πρώτο «διπλό» επί της Μπράιτον μετά από το 2016!

Την ίδια ώρα, εντυπωσιακή ήταν η εξέλιξη της αναμέτρησης που εκτυλίχθηκε ανάμεσα στην Κρίσταλ Πάλας και την Σαουθάμπτον στο «Σέλχαρστ Παρκ», με το τελικό 2-2 να αφήνει… ανικανοποίητες και τις δύο ομάδες.

Το σκορ άνοιξε από νωρίς η ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά με τον Ζαχά, αλλά η αντίδραση της Σαουθάμπτον, παρά το γεγονός πως προερχόταν από την ήττα με «κάτω τα χέρια» από την Άρσεναλ με 3-0, ήταν εξαιρετική.

Ισοφάρισε με τον Γουόρντ Πράους στο 32’ και τέσσερα λεπτά μετά είδε τον «συνήθη ύποπτο» Μπρόχα να της δίνει και το προβάδισμα! Ακολούθησαν σημαντικές στιγμές για αμφότερες, αλλά η πίεση των γηπεδούχων δικαιώθηκε οκτώ λεπτά μετά την μεγάλη ευκαιρία του Έντουαρντ στο 58’.

Ο Αγιού «έγραψε» στο 64’ το 2-2 , το σκορ παρέμεινε αναλλοίωτο μέχρι και το φινάλε και η πρώτη τους ισοπαλία στο «Σέλχαρστ Παρκ» μετά από το 2008, είναι γεγονός, με την... απόσταση των δύο ομάδων να είναι μία νίκη.

Δημήτρης Μανάκος