Άρσεναλ: Τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική με την ίδια ενδεκάδα, για πρώτη φορά μετά το 2016!

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο έκανε την εμφάνισή του, μετά την ανακοίνωση της ενδεκάδας της Άρσεναλ για την αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής της Premier League, κόντρα στην Γουέστ Χαμ.



Άρσεναλ: Τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική με την ίδια ενδεκάδα, για πρώτη φορά μετά το 2016!

Πρόκειται για την 3η συνεχόμενη αγωνιστική που ο Μικέλ Αρτέτα επιλέγει ακριβώς την ίδια σύνθεση για κάποιο ματς της Άρσεναλ σε επίπεδο Premier League. Το… σερί ξεκίνησε στην ήττα από την Έβερτον με 2-1, συνεχίστηκε στην εντός έδρας επικράτηση με 3-0 επί της Σαουθάμπτον και επαναλαμβάνεται ξανά ενόψει της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με αντίπαλο την Γουέστ Χαμ.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο για την Άρσεναλ μετά από μία πενταετία. Τότε οι «κανονιέρηδες» το… έκαναν, υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται σχεδόν 1500 ημέρες αργότερα, έχοντας στον πάγκο τους τον Μικέλ Αρτέτα.

Σαφέστατα, μοναδικός στόχος των «κανονιέρηδων» αποτελεί το τρίποντο. Μία νίκη που θα τους φέρει στην τετράδα για πρώτη φορά στην σεζόν, με τον Άαρον Ράμσντεϊλ να αναζητά το 8ο clean sheet του σε 12 αναμετρήσεις.

Την ίδια ώρα, ο Μαρτίν Έντεγκααρντ ψάχνει γκολ για 4η συνεχόμενη αγωνιστική, ενώ ο Αλεξάντερ Λακαζέτ που αντικαθιστά τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στην κορυφή της επίθεσης, είναι και πάλι ο αρχηγός των Λονδρέζων.

Δημήτρης Μανάκος