Άστον Βίλα 10άδας με Τζέραρντ!

Ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα και είσοδος στην 10άδα της βαθμολογίας για την Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ! Με τα γκολ των Ράμσεϊ και Γουότκινς και με απόλυτη κυριαρχία σε ολόκληρο το ματς, οι «χωριάτες» επιβλήθηκαν 2-0 της Νόριτς που αντιμετωπίζει και προβλήματα με τον κορονοϊό. Τρίτη διαδοχική ήττα για τα «καναρίνια».  



Άστον Βίλα 10άδας με Τζέραρντ!

Η Νόριτς είχε περάσει δύσκολες μέρες στην προετοιμασία για το αποψινό ματς και μετά τον Χρήστο Τζόλη που νόσησε με κορονοϊό έγινε γνωστό λίγο πριν το ματς με τους «χωριάτες» πως είχε προκύψει ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα σε τεστ ποδοσφαιριστή.

Η Βίλα μετά την ήττα από τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» έδειξε ξανά πως με τον Τζέραρντ στο «τιμόνι» όλα δουλεύουν πολύ πιο σωστά και οργανωμένα και η κυριαρχία της ομάδας του Μπέρμιγχαμ οδήγησε δίκαια στο 1-0 στο 35ο λεπτό. Ο Γουότκινς πρόλαβε στο χώρο του κέντρου ν' αφήσει για τον Ράμσεϊ προτού τον μαρκάρουν άγαρμπα και ο αποδέκτης της μπάλας έτρεξε απέναντι σε όλη την αντίπαλη άμυνα πλασάροντας σωστά τον Κρουλ για το προβάδισμα των «χωριατών».

Φυσικά ο Στίβεν Τζέραρντ ήθελε να δει την ομάδα του να σιγουρεύει τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο και σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η Βίλα με την επανέναρξη του ματς μετά την ανάπαυλα.

Μάλιστα, στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνας πέρασε στο ματς ο Ντάνι Ινγκς αντί του Άσλεϊ Γιάνγκ προκειμένου ν΄αναζητήσει τα γκολ που θα εξασφάλιζαν στους «χωριάτες» τους τρεις βαθμούς της αναμέτρησης. Η δεξιά πλευρά ήταν η πιο δυναμική για τους φιλοξενούμενους στο «Κάροου Ρόουντ» και παρά το γεγονός πως ο Τζέραρντ παρέμενε νευρικός όσο το σκορ ήταν εύθραυστο, έγινε το 2-0 λίγο πριν το φινάλε. 

Ο Όλι Γουότκινς στο 87ο λεπτό ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του ματς με πανεύκολο τρόπο από ασίστ του Τσουκουεμέκα που μόλις είχε μπει στο ματς και η μπαλιά του πέρασε τον Κρουλ για να γίνει εύκολο και σίγουρο το γκολ. Η Άστον Βίλα πέρασε στην πρώτη δεκάδα του βαθμολογικού πίνακα και το σύνολο του Ντιν Σμιθ παρέμεινε στον πάτο με μόλις 10 βαθμούς...

Κώστας Ζάλιαρης