Ντιν Σμιθ: Ο 32ος προπονητής που αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του στην ίδια σεζόν στην Premier League!

Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη της αναμέτρησης ανάμεσα στη Νόριτς και την Άστον Βίλα, με τον Ντιν Σμιθ να είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο της αναμέτρησης, όντας ο 32ος διαφορετικός προπονητής που τίθεται αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, στην ίδια σεζόν της Premier League.



 Ντιν Σμιθ: Ο 32ος προπονητής που αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του στην ίδια σεζόν στην Premier League!

Προ των πυλών βρίσκεται πλέον η έναρξη της 16ης αγωνιστικής της Premier League, με την αναμέτρηση της Νόριτς με την Άστον Βίλα να «ανοίγει την αυλαία» του προγράμματος στο «Κάροου Ρόουντ».

Πρόσωπο του ματς είναι αδιαμφισβήτητα ο τέως προπονητής της Άστον Βίλα και νυν της Νόριτς, Ντιν Σμιθ, ο οποίος παραβρέθηκε για 3,5 χρόνια στο «Βίλα Παρκ», αλλά έχασε την θέση του μετά τα εννέα πρώτα ματς της σεζόν, όπου πανηγύρισε μόλις τρεις νίκες.

Όσες δηλαδή έχει πάρει ο Στίβεν Τζέραρντ, στα πρώτα πέντε του παιχνίδια στην Premier League, στον πάγκο της Άστον Βίλα. Πόσο συχνό είναι όμως το γεγονός ένας προπονητής στην Premier League να συναντά την πρώην ομάδα του, στην ίδια σεζόν και το ίδιο πρωτάθλημα;

Δεν γίνεται άλλωστε και… κάθε μέρα. Είναι η 32η φορά που συμβαίνει, με τον Ντιν Σμιθ να είναι μόλις ο 3ος προπονητής που αντιμετωπίζει την Άστον Βίλα την χρονιά που απολύθηκε από αυτήν και ο… δεύτερος στον 21ο αιώνα.

Ο πρώτος που έπραξε κάτι τέτοιο ήταν ο Ρόι Άτκινσον πριν από 26 χρόνια και ο δεύτερος ο Στιούαρτ Γκρέι στην σεζόν 2001-02. Πέρασαν 20 χρόνια, προκειμένου να επαναληφθεί η ιστορία. Θα καταφέρει ο Ντιν Σμιθ να συνδυάσει το εν λόγω στατιστικό με το δεύτερο τρίποντό του στην τεχνική ηγεσία των «καναρινιών»; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος