Ιστορική νίκη για την Κρίσταλ Πάλας απέναντι στην Έβερτον!

Με τον Κόνορ Γκάλαχερ να έχει κέφια στο Σέλχαρστ Παρκ και τον Τόμικνς να σκοράρει έπειτα από 715 μέρες στην Πρέμιερ Λιγκ, η Κρίσταλ Πάλας πήρε την πρώτη της εντός έδρας νίκη απέναντι στην Έβερτον μετά το 1994 επικρατώντας με 3-1. Οι «αετοί» επέστρεψαν στις νίκες έπειτα από 4 αγωνιστικές ενώ τα «ζαχαρωτά» δεν κατάφεραν να «χτίσουν» πάνω στη νίκη επί της Άρσεναλ την περασμένη Δευτέρα.



Ιστορική νίκη για την Κρίσταλ Πάλας απέναντι στην Έβερτον!

Η Κρίσταλ Πάλας πήρε σημαντικό τρίποντο απέναντι στην Έβερτον στο Σέλχαρστ Παρκ καθώς επικράτησε με 3-1 και επέστρεψε στις νίκες μετά τέσσερις διαδοχικές αγωνιστικές που μετρούσε μόλις έναν βαθμό.

Οι «αετοί» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και απείλησαν μόλις στο 7ο  λεπτό με τον Αγιού να μην μπορεί να νικήσει τον Πίκφορντ σε τετ-α-τετ ενώ πέντε λεπτά αργότερα το σουτ του Γκάλαχερ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Άγγλου διεθνή τερματοφύλακα.

Ό,τι δεν κατάφερε ο 21χρονος χαφ των γηπεδούχων στο 12ο λεπτό, το έκανε στο 41’ δίνοντας στην ομάδα του το προβάδισμα. Ο Γκρέι έκανε αβίαστο λάθος, «χάρισε» την μπάλα στον Αγιού και εκείνος «σέρβιρε» στον Γκάλαχερ για το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με την Πάλας να φαίνεται πιο ορεξάτη στο γήπεδο σε αντίθεση με την Έβερτον που μοιάζει αν μην πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ στο 62ο λεπτό με τον Τόμκινς να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα ανενόχλητος έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Χιους, σκοράροντας για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από 715 ημέρες.

Ο Ράφα Μπενίτεθ πέρασε στο παιχνίδι τον Ροντόν στη θέση του Ριτσάρλισον και ο Βενεζουελάνος κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 70ο λεπτό βάζοντας και πάλι τα «ζαχαρωτά» στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση όμως o Γκουαΐτα απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ στο τετ-α-τετ του Γκόρντον στο 85ο λεπτό.

Ο Κόνορ Γκάλαχερ χτύπησε ξανά στο 90+4’ και με έναν κεραυνό έξω από την περιοχή «σφράγισε» την πρώτη νίκη της Πάλας στο Σέλχουρστ Παρκ απέναντι στην Έβερτον μετά από 27 ολόκληρα χρόνια.

Στράτος Μαρίνος