Εκκωφαντική Λέστερ με «τεσσάρα» και «μηδέν» παθητικό κόντρα στη Νιούκαστλ - «λευκή» ισοπαλία ανάμεσα σε Μπέρνλι και Γουέστ Χαμ!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες η Λέστερ απέναντι στη Νιούκαστλ, με τις «αλεπούδες» να επικρατούν με 4-0, συνδυάζοντας τη νίκη τους με το.. πολυπόθητο «μηδέν» παθητικό, που δεν είχαν κρατήσει από την πρεμιέρα της  Premier League. Την ίδια ώρα, στο απόλυτο «μηδέν» ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Μπέρνλι με την Γουέστ Χαμ, με τα «σφυριά» να μένουν στην 4η θέση της βαθμολογίας.



Εκκωφαντική Λέστερ με «τεσσάρα» και «μηδέν» παθητικό κόντρα στη Νιούκαστλ - «λευκή» ισοπαλία ανάμεσα σε Μπέρνλι και Γουέστ Χαμ!

Μπορεί η Νιούκαστλ του Έντι Χάου να φαίνεται εμφανώς βελτιωμένη μετά την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας από τον έμπειρο Άγγλο προπονητή, όμως ούτε η πρώτη της νίκη επί της Μπέρνλι την προηγούμενη εβδομάδα, μπόρεσε να συνδυαστεί με ένα θετικό αποτέλεσα στο «Κινγκ Πάουερ».

Το αντίστροφο μάλιστα. Η Λέστερ αποδείχθηκε πιο… σοβαρή από ποτέ φέτος, ακολούθησε πιστά το πλάνο του Μπρένταν Ρότζερς και συνδύασε το τελικό 4-0, με το πρώτο «μηδέν» παθητικό σε επίπεδο πρωταθλήματος μετά από την πρεμιέρα της σεζόν και μετά από… 17 παιχνίδια συνολικά, αποφεύγοντας να φτάσει στα 18, που είχε βιώσει την… προηγούμενη χιλιετία.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης; Οι φιλοξενούμενοι «πατούσαν» εξαρχής καλύτερα στο γήπεδο, αλλά δεν είχαν την ουσία, πράγμα που συμβαίνει και στα περισσότερα παιχνίδια τους. Απείλησαν από νωρίς με τον Αλμιρόν, ο πρώτος τους σκόρερ, Κάλουμ Γούιλσον ήταν καλά «κλεισμένος» και με το πέρασμα του χρόνου, η Λέστερ έδειξε να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του ματς.

Ο Μάντισον αστόχησε σε απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 16’, ο Εντίντι που αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός δεν σκόραρε στο 25’, αλλά το σκορ άνοιξε στο 40’ από το σημείο του πέναλτι! Τον πιο συνηθισμένο δηλαδή τρόπο επίτευξης γκολ σε αυτή την αγωνιστική της Premier League, μιας και σηματοδότησε την 8η εκτέλεση πέναλτι σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Ο αρχηγός Λασέλς έκανε το μαρκάρισμα, ο Τίλεμανς έβαλε μπροστά την ομάδα του και οι «αλεπούδες» οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με υπέρ τους σκορ, που επιζητούσε διαχείριση και ιδανικά, μία καλή αντεπίθεση.

Εν τέλει πραγματοποιήθηκαν και τα δύο, και μάλιστα εμφατικά! Η Λέστερ βρήκε δεύτερο γκολ με τον Ντάκα, δύο λεπτά πριν από την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, η Νιούκαστλ δεν κατόρθωσε να μειώσει ούτε με τον Γουίλοκ, ούτε με τον Σεντ Μαξιμίν λίγο αργότερα, ενώ η καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων σημειώθηκε στο 78’.

Εκεί που ο Καστάν γύρισε άσχημα την μπάλα στον Κάσπερ Σμάιχελ, αλλά ο έμπειρος γκολκίπερ πρόλαβε να διώξει, προτού το 2-1 επιτευχθεί με τον χειρότερο δυνατό τρόπο! Το ματς όμως δεν είχε τελείωσε για την… ασταμάτητη Λέστερ. Ο Τίλεμανς έκανε δύο τα γκολ του, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τον Μάντισον στο 81’, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Άγγλος πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, με εξαιρετικό πλασέ, μετά από συνεργασία με τον Ντάκα.

Την ίδια ώρα, λιγότερο εντυπωσιακό αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αναλογικά με την βαθμολογία, ήταν το παιχνίδι της Μπέρνλι με την Γουέστ Χαμ στο «Τερφ Μουρ», το οποίο ολοκληρώθηκε στο απόλυτο «μηδέν», με τους γηπεδούχους επί της ουσίας να είναι οι κερδισμένοι και τους φιλοξενούμενους να «αγχώνονται» στην 4η θέση, αισθανόμενοι την πίεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Άρσεναλ.

Οι καλές στιγμές ήταν περιορισμένες και συνοψίστηκαν κατά βάση για το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες. Ο Ντιοπ απείλησε στο 27’, ο Μπενράχμα το ίδιο στο 56’, αλλά η σπουδαιότερη στιγμή της αναμέτρησης, έλαβε χώρα στο 38ο λεπτό.

Εκειί που ο Ντόουσον φώναξε για πέναλτι, ο VAR εξέτασε την περίπτωση αλλά εν τέλει η υπόδειξη δεν απέκτησε ρεαλιστική υπόσταση. Η πίεση της Γουέστ Χαμ διατηρήθηκε σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, με τον Σούτσεκ να αστοχεί στις καθυστερήσεις, αλλά το 0-0 δεν διαφοροποίηθηκε, σηματοδοτώντας την πρώτη ισοπαλία δίχως γκολ στο «Τερφ Μουρ» στον 21ο αιώνα.

Δημήτρης Μανάκος