Και όμως, η Άρσεναλ τα καταφέρνει χωρίς τον Ομπαμεγιάνγκ!

Μπορεί ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να έμεινε εκτός αποστολής για την αναμέτρηση της Άρσεναλ απέναντι στην Σαουθάμπτον λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, αλλά οι «κανονιέρηδες» έδειξαν ότι τα καταφέρνουν καλά και χωρίς τον αρχηγό τους! Αυτό τουλάχιστον αναδεικνύει το 50% επιτυχίας στα έξι τελευταία ματς που απουσιάζει, σε συνδυασμό με τα 10 γκολ υπέρ τους!



Και όμως, η Άρσεναλ τα καταφέρνει χωρίς τον Ομπαμεγιάνγκ!

Όταν η είδηση για το πειθαρχικό παράπτωμα του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έγινε γνωστή, άπαντες δικαιολόγησαν τον Μικέλ Αρτέτα για την επιλογή του να μην συμπεριλάβει τον Γκαμπονέζο αρχηγό της Άρσεναλ στην αποστολή της ομάδας για το ματς κόντρα στην Σαουθάμπτον.

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι αυτοί που… ανησύχησαν. Η Άρσεναλ δεν σκοράρει εύκολα, ο Αλεξάντερ Λακαζέτ με το ένα γκολ στην σεζόν θα έπαιρνε την θέση του και το ματς κόντρα στους «αγίους» είχε τον χαρακτήρα… τελικού. Οι «κανονιέρηδες» άλλωστε μετρούσαν δύο διαδοχικές εκτός έδρας ήττες και με το ματς κόντρα στην Γουέστ Χαμ να ακολουθεί, οι τρεις βαθμοί φάνταζαν μονόδρομος.

Εν τέλει ο στόχος επετεύχθη. Και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ στο 20’, έκαναν δύο τα τέρματά τους έξι λεπτά αργότερα και εν τέλει «κλείδωσαν» τη νίκη στο δεύτερο μέρος, ολοκληρώνοντας το ενενηντάλεπτο με τρεις διαφορετικούς σκόρερ (Λακαζέτ, Έντεγκααρντ, Γκάμπριελ), ένα ακυρωθέν γκολ και δύο δοκάρια.

Έλειψε λοιπόν από την Άρσεναλ ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ; Στην προκειμένη περίπτωση η απάντηση είναι όχι! Όπως άλλωστε και στα έξι πιο πρόσφατα ματς που απουσίασε, όπου η Άρσεναλ κέρδισε έξι ματς, σκόραρε σε πέντε και αθροιστικά πανηγύρισε 10 γκολ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των «κανονιέρηδων» στα ματς που έλειψε ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ:

  • Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 0-3 (33’, 85 Λακαζέτ, 71΄ Μαρτινέλι)
  • Άρσεναλ – Φούλαμ 1-1 (90’ Ενκετιά)
  • Άρσεναλ – Έβερτον 0-1
  • Άρσεναλ – Γουέστ Μπρομ 3-1 (29’ Σμιθ Ρόου, 35’ Πέπε, 90’ Γουίλιαν)
  • Μπρέντφορντ – Άρσεναλ 2-0
  • Άρσεναλ – Σαουθάμπτον 3-0 (20’ Λακαζέτ, 26’ Έντεγκααρντ, 62’ Γκάμπριελ)

Δημήτρης Μανάκος