Άρσεναλ: Για το σερί που την θέλει να μην χάνει ποτέ από την Σαουθάμπτον στην Premier League

Προ των πυλών βρίσκεται πλέον η 16η αγωνιστική υποχρέωση της Άρσεναλ σε επίπεδο Premier League, με τους «κανονιέρηδες» να αναζητούν την επιστροφή στις νίκες απέναντι στην Σαουθάμπτον, από την οποία… δεν έχουν ηττηθεί ποτέ!  



Άρσεναλ: Για το σερί που την θέλει να μην χάνει ποτέ από την Σαουθάμπτον στην Premier League

Τι και αν το μομέντουμ της Άρσεναλ έχει σαφώς μειωθεί αισθητά, μετά τις δύο εκτός έδρας ήττες που γνώρισε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ» και από την «ντεφορμαρισμένη» Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ»;

Η 16η αγωνιστική υποχρέωση της Άρσεναλ βρίσκεται πλέον προ των πυλών και η επόμενη αντίπαλος των Λονδρέζων είναι η Σαουθάμπτον! Η ομάδα που έχει συναντήσει 22 φορές την Άρσεναλ σε εξόρμησή της είτε στο «Έμιρεϊτς», είτε στο «Χάιμπουρι» σε επίπεδο Premier League, αλλά ουδέποτε έχει φύγει με τους τρεις βαθμούς, από το 1992-93 και έπειτα!

Σε οκτώ περιπτώσεις μάλιστα, οι «άγιοι» δεν έχουν καταφέρει να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ αισίως μετρούν δύο διαδοχικές ισοπαλίες στο Βόρειο Λονδίνο, για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Θα μπορέσει η Άρσεναλ να «σπάσει» το σερί της Σαουθάμπτον, να επιστρέψει στις νίκες και να διευρύνει μία από τις πιο εντυπωσιακές «παραδόσεις» ομάδων στην Premier League, έχοντας επικρατήσει ακριβώς στο 50% των αναμετρήσεων ανεξαρτήτου έδρας;  Ο Μικέλ Αρτέτα δεδομένα το χρειάζεται και ο Άαρον Ράμσντεϊλ αναζητά το 7ο clean sheet του!

Δημήτρης Μανάκος