Αποκλείστηκε σε ματς-θρίλερ από τη Νάπολι η Λέστερ και συνεχίζει στο Europa Conference League!

Σε ένα εντυπωσιακό ματς, στο πρώτο ταξίδι της Λέστερ στην Ιταλία, η Νάπολι δεν αποδείχθηκε συνετή «οικοδέσποινα» για το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς. Επικράτησε με 3-2, ήταν καλύτερη από τις «αλεπούδες» και… τις έστειλε στο Europa Conference League, σε συνδυασμό με τη νίκη της Σπαρτάκ Μόσχας, έναντι της Λέγκια Βαρσοβίας! 



Αποκλείστηκε σε ματς-θρίλερ από τη Νάπολι η Λέστερ και συνεχίζει στο Europa Conference League!

Μπορεί η Λέστερ να ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ιταλία, ούσα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης στην κορυφή του 3ου ομίλου, όμως σύντομα αντιλήφθηκε πως οι Ιταλοί δεν… φημίζονται για την φιλοξενία τους!

Η έναρξη της τελευταίας αγωνιστικής άλλωστε αυτό φανέρωσε, σε συνδυασμό με τα τεράστια αμυντικά κενά των «αλεπούδων» που έκαναν την εμφάνισή τους για 16ο σερί παιχνίδι και για έκτο συνεχόμενο στο Europa League.

Η Νάπολι προηγήθηκε στο 4’ με τον Ουνάς, αλλά το πράγμα για την Λέστερ έγινε χειρότερο στο 16’, όταν ο Ελμάς «διπλασίασε» τα τέρματα της ομάδας του, την ώρα που η Σπαρτάκ Μόσχας προηγούνταν έναντι της Λέγκια Βαρσοβίας και άφηνε το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς εκτός θεσμού!

Κάπου εκεί, με κάποιον περίεργο τρόπο, οι «11» των Άγγλων που κλήθηκαν για πρώτη φορά να συνυπάρξουν στην ίδια σύνθεση, έβγαλαν αντίδραση, πετυχαίνοντας δύο γκολ σε διάστημα 360 δευτερολέπτων.

Αρχικά ο Έβανς μείωσε στο 27ο λεπτό μετά από στημένη φάση, με την μπάλα να καταλήγει στα πόδια του, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, και έξι λεπτά αργότερα ο Χολ σκόραρε το «παρθενικό» του γκολ στην 4η συμμετοχή του, με παρόμοιο τρόπο που ξεκίνησε και πάλι από στατική στιγμή.

Ένα ανέλπιστο 2-2 σε ένα ιδιαίτερα κυκλοθυμικό ημίχρονο έκανε την εμφάνισή του με το σφύριγμα της λήξης των πρώτων 45’, με τους φιλοξενούμενους να «βολεύονται» με την υπάρχουσα κατάσταση και τους Ναπολιτάνους να είναι αυτοί που την δεδομένη χρονική στιγμή συνέχιζαν στο Europa Conference League.

Σε ένα τόσο απρόβλεπτο ματς όμως, έμοιαζε σίγουρο πως όσα είδαμε θα αναδιαμορφώνονταν και πάλι, με τη Νάπολι να κυνηγάει μανιασμένα τη νίκη για να συνεχίσει στην δεύτερη πιο σημαντική ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Πίεσε πολύ με το ξεκίνημα, δεν σκόραρε στο 47΄και στο 51΄με τους Ουνάς και Ελμάς αλλά το έκανε στο 53΄ και πάλι με τον τελευταίο! Ο Ντι Λορέντσο βρήκε τον Ελμάς, το σουτ δεν άφησε περιθώρια στον Κάσπερ Σμάιχελ και το 3-2 με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, έστελνε τη Νάπολι στα μπαράζ του Europa League.

Ο Μάντισον δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει άμεσα με την προσπάθειά του στο 56’ να καταλήγει στο δοκάρι, στα εναπομείναντα λεπτά οι «παρτενοπέι» ήλεγξαν ιδανικά τον ρυθμό, διαχειριζόμενοι το προβάδισμα με τον Κώστα Μανωλά να περνά στο 81΄στο ματς και το τελικό 3-2, σε συνδυασμό με το 1-0 της Σπαρτάκ Μόσχας απέναντι στην Λέγκια Βαρσοβίας, έστειλε την Λέστερ στο Europa Conference League!

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

1. Σπαρτάκ Μόσχας 6 10 (10-9)

2. Νάπολι 6 10 (15-10)

3. Λέστερ 6 8 (12-11)

4. Λέγκια Βαρσοβίας 6  6 (4-11)

Δημήτρης Μανάκος