Σαν σήμερα: Το πανέμορφο γκολ του Τζέραρντ κόντρα στον Ολυμπιακό! (vid)

Σαν σήμερα, πριν από 17 χρόνια, ο Στίβεν Τζέραρντ πετύχαινε ένα από τα ομορφότερα γκολ της ένδοξης καριέρας του, αποκλείοντας τον Ολυμπιακό από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.



Σαν σήμερα: Το πανέμορφο γκολ του Τζέραρντ κόντρα στον Ολυμπιακό! (vid)

Ήταν 8 Δεκεμβρίου του 2004, όταν η Λίβερπουλ υποδεχόταν τον Ολυμπιακό στο Άνφιλντ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με στόχο τη νίκη που θα της έδινε την πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Ριβάλντο με μία όμορφη εκτέλεση φάουλ θα δώσει το προβάδισμα στους «Πειραιώτες» που έβαζαν δύσκολα στους παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ, που πλέον ήθελαν νίκη με δύο γκολ διαφορά για να προκριθούν στη «νοκ-άουτ» φάση.

Η αρχή έγινε με τον Σιναμά Πονγκόλ δίνοντας το σύνθημα της αντεπίθεσης. Στο 81’ ο Νιλ Μέλορ έκανε την ανατροπή και πέντε λεπτά αργότερα, ο Στίβεν Τζέραρντ με ένα πανέμορφο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Η Λίβερπουλ προκρίθηκε στην επόμενη φάση ως δεύτερη, πίσω από τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Μάλιστα, εκείνη τη σεζόν, οι «ρεντς» θα κατακτήσουν τον τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά φτάνοντας στον συγκλονιστικό τελικό της «Πόλης» απέναντι στη Μίλαν.

 

Στράτος Μαρίνος