Μάντσεστερ Σίτι: Ξεχνάει να «παίξει» άμυνα στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Η Μάντσεστερ Σίτι δέχτηκε ξανά γκολ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε μόλις 1 από τα τελευταία 11 παιχνίδια στη διοργάνωση.



Μάντσεστερ Σίτι: Ξεχνάει να «παίξει» άμυνα στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Μπορεί το ταξίδι στη Γερμανία να ήταν βαθμολογικά αδιάφορο για την Μάντσεστερ Σίτι, όμως η εικόνα που εμφάνισε στα μετόπισθεν ήταν απογοητευτική. Η Λειψία σκόραρε δύο τέρματα, νίκησε με 2-1 και θα μπορούσε μάλιστα να είχε βρει κι άλλα γκολ αν ο Ζακ Στέφεν δεν ήταν σε πολύ καλή μέρα.

Ωστόσο, από τα προηγούμενα αποτελέσματά της στη διοργάνωση φάνηκε πως η «πειραματική» άμυνα με Στόουνς, Άκε, Ζιντσένκο και Γουόκερ δεν ήταν υπαίτια για το αρνητικό σερί της Σίτι στη διοργάνωση.

Οι «πολίτες» δέχτηκαν έστω και ένα γκολ σε κάθε έναν από τους 6 αγώνες του ομίλου, φτάνοντας τα 10 τέρματα παθητικό, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που δέχθηκε μόλις ένα από την Πόρτο. Μάλιστα, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα έχουν κρατήσει μόλις 1 clean sheet στα τελευταία 11 παιχνίδια τους στη διοργάνωση, στον ημιτελικό της περσινής σεζόν απέναντι στη Παρί Σεν Ζερμέν.

Αντίθετα, στην Πρέμιερ Λιγκ έχει κρατήσει την εστία της ανέπαφη σε 8 από τα 15 παιχνίδια, με την Τσέλσι να μετράει επίσης 8 και τη Λίβερπουλ να έχει τα περισσότερα clean sheets με 9 παιχνίδια.

Η ερώτηση για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι «τι συμβαίνει με την άμυνά της στο Τσάμπιονς Λιγκ;» και η απάντηση θα δοθεί στην επόμενη φάση, εκεί που η Σίτι περιμένει να μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλός της.

 

 


Στράτος Μαρίνος