Μικέλ Αρτέτα: Το 1/3 των ηττών του στην Premier League έχουν έρθει με ανατροπή!

Πλέον μπορεί να θεωρείται δεδομένο πως ακόμη και αν η Άρσεναλ προηγείται στην Premier League, καλό θα ήταν να μην επαναπαύεται. Πως αλλιώς άλλωστε θα μπορούσε να ερμηνευτεί το γεγονός πως με τον Μικέλ Αρτέτα στην τεχνική της ηγεσία έχει υποστεί επτά ήττες με ανατροπή από το σύνολο των 24 ανεπιτυχών αποτελεσμάτων της;



Μικέλ Αρτέτα: Το 1/3 των ηττών του στην Premier League έχουν έρθει με ανατροπή!

Πρόκειται μόλις για την 2η φορά στην τρέχουσα σεζόν που η Άρσεναλ βλέπει τον εαυτό της να φεύγει σε συνεχόμενα ματς με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο και ούτε με έναν βαθμό στις αποσκευές της. Ωστόσο, ακόμη και στην ήττα ο τρόπος έχει την σημασία του και πιθανότατα αυτή η περίοδος, «πληγώνει» περισσότερο τους Λονδρέζους από ό,τι το ξεκίνημα της σεζόν.

Δεν είναι και λίγο άλλωστε να προηγείσαι σε δύο συνεχόμενες εκτός έδρας αναμετρήσεις και εν τέλει να καταλήγεις να χάνεις. Να σκέφτεσαι πως είσαι κοντά για πρώτη φορά στην ιστορία σου στο τέταρτο σερί ματς δίχως ήττα στο «Όλντ Τράφορντ» και στο «παρθενικό» διπλό μετά από τέσσερα χρόνια στο «Γκούντισον Παρκ», αλλά να βιώνεις το ίδιο έργο σε επανάληψη.

Κάπως έτσι θα σκέφτονται στο Βόρειο Λονδίνο, όπου αντίκρισαν την 7η ήττα με ανατροπή στην Premier League, υπό τις οδηγίες του Μικέλ Αρτέτα. Πρόκειται για ένα μεγάλο νούμερο αν αναλογιστεί κανείς πως η Άρσεναλ έχει ηττηθεί 24 φορές με τον Ισπανό στο πρωτάθλημα, μετρώντας 10 νίκες περισσότερες…

Σχεδόν το 1/3 των ηττών έχει έρθει με ανατροπή. Και δεν είναι μόνο ομάδες του Big 6 που το έχουν καταφέρει απέναντι στους «κανονιέρηδες».

Δείτε αναλυτικά τις αναμετρήσεις:

·        Άρσεναλ – Τσέλσι 1-2

·         Μπράιτον – Άρσεναλ 2-1

·         Τότεναμ – Άρσεναλ 2-1

·         Λίβερπουλ – Άρσεναλ 2-1

·         Έβερτον – Άρσεναλ 2-1

·         Γουλβς – Άρσεναλ 2-1

·         Έβερτον – Άρσεναλ 2-1

Όπως γίνεται αντιληπτό, το 90% των περιπτώσεων έχουν διεξαχθεί μακριά από το «Έμιρεϊτς», ενώ όλα τα ματς έχουν ολοκληρωθεί με το ίδιο σκορ.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε απλώς πως η τελευταία ανατροπή-νίκη της Άρσεναλ, χρονολογείται τον Μάρτιο του 2021 απέναντι στην Τότεναμ, με το 2-1 να κάνει και πάλι την εμφάνισή του και να αποτελεί μία από τις τρεις ανατροπές των «κανονιέρηδων» στην περσινή σεζόν!

Δημήτρης Μανάκος