Λίβερπουλ: Για το ιστορικό 6/6 απέναντι στη Μίλαν που… το έχει καταφέρει!

Η Λίβερπουλ ψάχνει την 6η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για να γίνει η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο στην ιστορία της διοργάνωσης και να ενταχθεί σε ένα κλειστό γκρουπ στο οποίο ανήκει ήδη αντίπαλός της.



Λίβερπουλ: Για το ιστορικό 6/6 απέναντι στη Μίλαν που… το έχει καταφέρει!

Η Λίβερπουλ ταξιδεύει στην Ιταλία για να αντιμετωπίσει την Μίλαν στο 6ο και τελευταίο παιχνίδι του Β’ ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ρεντς» έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, κερδίζοντας και τα πέντε πρώτα παιχνίδια ενώ από την άλλη οι «ροσονέρι» καίγονται για τη νίκη με στόχο την δεύτερη θέση και την πρόκριση στους «16».

Μπορεί το παιχνίδι να είναι αδιάφορο βαθμολογικά για τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ, ωστόσο η Λίβερπουλ βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα ρεκόρ που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία αγγλική ομάδα. Με τη νίκη στο αποψινό παιχνίδι απέναντι στη Μίλαν θα πετύχει 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, μπαίνοντας σε ένα κλειστό κλαμπ στο οποίο ανήκει ήδη η αντίπαλός της.

Οι «Μιλανέζοι» είχαν κάνει το απόλυτο στους ομίλους της διοργάνωσης τη σεζόν 1992-1993, όταν και έφτασε στον τελικό του Μονάχου όπου ηττήθηκε με 1-0 από την Μαρσέιγ. Παράλληλα, η μοναδική ομάδα που το έχει καταφέρει δύο φορές είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Η κάτοχος 13 Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε 6 νίκες στους ομίλους τις σεζόν 2011-12 και 2014-15 και στη συνέχεια αποκλείστηκε στα ημιτελικά και στις δύο περιπτώσεις.

Στράτος Μαρίνος