Μαρτίν Όντεγκααρντ: Ο πρώτος Νορβηγός μετά τον Ρίισε με δύο συνεχόμενα γκολ στην Premier League!

Μπορεί η Άρσεναλ να γνώρισε την ήττα από την Έβερτον με ανατροπή, όμως ο Μαρτίν Όντεγκααρντ έκανε αυτό που έπρεπε στο 45ο λεπτό! Κάπως έτσι, «έγραψε» ιστορία, όντας ο πρώτος Νορβηγός ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε συνεχόμενα ματς της Premier League, μετά τον Ρίισε το 2002!



Μαρτίν Όντεγκααρντ: Ο πρώτος Νορβηγός μετά τον Ρίισε με δύο συνεχόμενα γκολ στην Premier League!

Δεν ξεκίνησε την χρονιά στην βασική ενδεκάδα της Άρσεναλ, αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι, δείχνει να προσαρμόζεται για τα καλά στις απαιτήσεις του Μικέλ Αρτέτα, διεκδικώντας ξανά την συμμετοχή του στους πρώτους «11» στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις.

Ο λόγος για τον Μαρτίν Όντεγκααρντ! Και πως το καταφέρνει; Κάνοντας κάτι που γενικότερα δεν είναι στο «ρεπερτόριό» του. Σκοράρει! Άνοιξε το σκορ απέναντι στην Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» με ωραίο τελείωμα με την μπάλα στον αέρα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ενώ μερικές ημέρες πριν, είχε κάνει κάτι ανάλογο με την μπάλα στο έδαφος, για να ισοφαρίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφονρτ».

Έφτασε τα τρία γκολ στην τρέχουσα Premier League, έχοντας στο μυαλό μας και την απευθείας εκτέλεση φάουλ στην 5η αγωνιστική απέναντι στην Μπέρνλι και αποτελεί τον πρώτο Νορβηγό ποδοσφαιριστή που σκοράρει σε συνεχόμενα ματς τα τελευταία 19 χρόνια.

Ποιος ήταν ο τελευταίος; Ο Τζον Ρίισε, ο οποίος είχε βρει δίχτυα με την Λίβερπουλ σε δύο διαδοχικές αναμετρήσεις τον Αύγουστο του 2002! Έκτοτε κανένας παίκτης από την Νορβηγία δεν κατόρθωσε κάτι ανάλογο.

Μαντέψτε ποιος θα ήταν ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ την τελευταία εβδομάδα, αν οι «κανονιέρηδες» είχαν κάνει δύο «διπλά» στο «Θέατρο των Ονείρων» και το «Γκούντισον Παρκ»!

Δημήτρης Μανάκος