Η Έβερτον βρήκε παλμό με ανατροπή! (vids)

Αυτό ακριβώς που χρειαζόταν η Έβερτον για να γυρίσει ο διακόπτης! Νίκη με ανατροπή απέναντι στην Άρσεναλ με το τελικό 2-1 να διαμορφώνεται στις καθυστερήσεις! Ο Ριτσάρλισον έπειτα από δύο ακυρωθέντα τέρματα για οφσάιντ βρήκε δίχτυα στο 80' και στις καθυστερήσεις ο Γκρέι με μαγικό σουτ έφερε τα πάνω - κάτω για την πρώτη νίκη των «ζαχαρωτών» μετά τις 25/9! 



Η Έβερτον βρήκε παλμό με ανατροπή! (vids)

Η Έβερτον ήθελε να δείξει πως είχε παλμό και εν μέρει το κατάφερε στο πρώτο μέρος. Ακόμα κι έτσι, όμως, είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση στην ομάδα που δεν θα μπορούσε να τη βοηθήσει η τύχη και η μοίρα της...

Στο κακό πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο «Γκούντισον Παρκ» χωρίς κάτι πολύ ιδιαίτερο από φάσεις ή στιγμές που θα έπρεπε να μείνουν αξιοσημείωτες, η ομάδα του Μπενίτεθ βρέθηκε στο σφύριγμα της ανάπαυλας να πηγαίνει για τ' αποδυτήρια ούσα πίσω στο σκορ από το πουθενά.

Λίγο πριν το ημίωρο ο Γκόντφρεϊ γλίτωσε την αποβολή πατώντας τον Τομιγιάσου στο πρόσωπο άθελά του και ο Ριτσάρλισον σκόραρε αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ προτού βγει το πρώτο μέρος. Εκεί, όμως, στις καθυστερήσεις ήρθε το «χτύπημα» που δεν ήθελε σε καμία περίπτωση η Έβερτον.

Ο Τίρνεϊ από αριστερά έβγαλε τη σέντρα, κανείς κοντά στον Όντεγκααρντ που ολομόναχος πλάσαρε και έγραψε το 1-0. Φυσικά δεν αξίζει καν να γίνει αναφορά στην μηδαμινή αποχώρηση των οπαδών στο 27ο λεπτό, έχοντας γίνει πολύ μεγάλος θόρυβος για το τίποτα αναφορικά με την διαμαρτυρία για τα 27 χρόνια δίχως τίτλο...

Η Άρσεναλ έχοντας πλέον και το προβάδισμα βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με αυτοπεποίθηση στο δεύτερο μέρος και η Έβερτον στο πρώτο 10λεπτο δεν είχε πλέον κουράγιο να κάνει κάτι, μένοντας πίσω και δίνοντας γήπεδο στους Λονδρέζους. Από το πουθενά το ματς απέκτησε ρυθμό και στο 57' ήρθε το δεύτερο ακυρωθέν γκολ του Ριτσάρλισον για οφσάιντ αφού ήταν χιλιοστά πιο μπροστά από τον Γκάμπριελ στην πάσα του Ντουκουρέ, που τον έβγαλε απέναντι από τον Ράμσντεϊλ και τον πλάσαρε εύστοχα...

Αυτή η φάση έβγαλε τα «ζαχαρωτά» από το καβούκι τους, οι παίκτες του Μπενίτεθ ήθελαν τη στήριξη του κόσμου αλλά και αυτό ήταν δύσκολο... Τελικά στο 80' ο Ριτσάρλισον που δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι δεν του είχαν μετρήσει ήδη δυο γκολ, κατάφερε να σκοράρει και να μετρήσει κανονικότατα αυτή τη φορά!

Από σουτ του Γκρέι που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ο Βραζιλιάνος επιθετικός πήρε την ψιλοκρεμαστή κεφαλιά από το «ριμπάουντ» και έγραψε το 1-1. Και επειδή αυτό το ματς είχε αποφασίσει ότι οι εναλλαγές θα ήταν σπουδαίες, στο 84' ο Σάκα έβγαλε τον Εκνέτια στο δεύτερο δοκάρι, όμως η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι.

Και αφού εκεί η τύχη γύρισε την πλάτη στην Άρσεναλ, ήρθε το μαγικό σουτ του Γκρέι στις καθυστερήσεις να καταλήξει στα δίχτυα με τη βοήθεια και του δοκαριού για την ανατροπή, το τελικό 2-1 και την πρώτη νίκη της Έβερτον μετά τα τέλη του Σεπτέμβρη! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης