Άρσεναλ: Πέντε χρόνια μετά την τελευταία νίκη στο Champions League, ψάχνει «διπλό» τετραετίας στο «Γκούντισον Παρκ»!

Πέντε χρόνια ακριβώς συμπληρώθηκαν από την τελευταία νίκη της Άρσεναλ στο Champions League. Έκτοτε, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αποτέλεσε παρελθόν για τους «κανονιέρηδες». Μπορεί να επανέλθει; Πιθανώς, αν η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα κάνει «διπλό»… τετραετίας στο «Γκούντισον Παρκ»!



Άρσεναλ: Πέντε χρόνια μετά την τελευταία νίκη στο Champions League, ψάχνει «διπλό» τετραετίας στο «Γκούντισον Παρκ»!

Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 2016 όταν η Άρσεναλ ταξίδευε για την Ελβετία, προκειμένου να συναντήσει την Βασιλεία για την τελευταία αγωνιστική του Champions League, με μοναδικό στόχο το «διπλό», προκειμένου να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στους «16» του θεσμού.

Ένας στόχος που επετεύχθη εν τέλει για 17η συνεχόμενη φορά, υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ και τις… ευλογίες του Λούκας Πέρεθ. Ο Ισπανός, πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης, πέτυχε χατ-τρικ και έκανε άπαντες να τον θεωρήσουν ως ένα σημαντικό «εργαλείο» στις τάξεις των «κανονιέρηδων».

Ουδείς όμως φανταζόταν πως η εν λόγω πρόκριση θα αποτελεί πλέον μία ευχάριστη ανάμνηση, σηματοδοτώντας και την τελευταία νίκη της Άρσεναλ στο Champions League. Έκτοτε, δεν τερμάτισε ξανά στην πρώτη τετράδα, ενώ φέτος είναι και η πρώτη χρονιά της μετά από 26 χρόνια που δεν αγωνίζεται πουθενά, εκτός… αγγλικού εδάφους.

Ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς την εικόνα της, δεν είναι ψέμα να πεις κανείς πως προς το παρόν, αυτό ευνοεί την Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα. Βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ματς λιγότερο, έχει βελτιώσει το αγωνιστικό της πρόσωπο και αν επικρατήσει της Έβερτον… επιστρέφει στην πεντάδα, με φόντο την 4η θέση που τώρα κατέχει η Γουέστ Χαμ.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να περάσει νικηφόρα από το Λίβερπουλ, πράγμα που δεν έχει συμβεί από το 2017. Μπορεί η Άρσεναλ να συνδυάσει το γεγονός πως σαν σήμερα πριν από 5 χρόνια προκρινόταν στο Champions League, και να το μετατρέψει ως κίνητρο για ένα «διπλό» τετραετίας; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος