Νικηφόρο ντεμπούτο για τον Ράνγκνικ, με τον Φρεντ να δίνει την λύση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Την πιο πειστική φετινή της εμφάνιση πραγματοποίησε απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να επικρατούν με 1-0, αντλώντας ώθηση από το ντεμπούτο του Ραλφ Ράνγκνικ στον πάγκο τους. Την λύση έδωσε ο Φρεντ με εντυπωσιακό πλασέ με το «κακό» του πόδι, ενώ ο Γερμανός προπονητής έγινε ο 5ος στην μετά-Φέργκιουσον εποχή που κερδίζει στην πρώτη του επίσημη υποχρέωση. Ολοκληρωτική εμφάνιση για τους γηπεδούχους, με το μηδέν παθητικό να κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2021!



Νικηφόρο ντεμπούτο για τον Ράνγκνικ, με τον Φρεντ να δίνει την λύση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Μπορεί ο Ραλφ Ράνγκνικ να αποτέλεσε πρακτικά τον διάδοχο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως επί της ουσίας παρέλαβε μία ομάδα με καλή ψυχολογία, έπειτα από το αήττητο σερί τριών αναμετρήσεων που δημιουργήθηκε υπό τις οδηγίες του Μάικλ Κάρικ.

Κάπως έτσι, οι «κόκκινοι διάβολοι» αντιμετώπισαν την Κρίσταλ Πάλας για την 15η αγωνιστική της Premier League με μοναδικό στόχο τη νίκη. Μία νίκη τετράδας, που θα την ανέβαζε στους 24 βαθμούς, θα την καθιστούσε 5η και θα «διπλασίαζε» τις εντός έδρας επικρατήσεις της μέσα σε 64 ώρες. Και έτσι έγινε, με τον Φρεντ να δίνει την λύση, έπειτα από την πιο πειστική εμφάνιση των γηπεδούχων σε όλες τις γραμμές του γηπέδου.

Αναλυτικότερα, στο πρώτο μέρος η Γιουνάιτεντ παρουσιάστηκε ιδιαίτερα επιθετική, με όρεξη για να βρει γκολ νωρίς, να πάρει το προβάδισμα και να μην επιτρέψει στην Κρίσταλ Πάλας να έχει ελπίδες για 4ο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα στο «Θέατρο των Ονείρων».

Απείλησε στο 24’ με τον Φρεντ, απώλεσε τεράστια ευκαιρία με τον Μπρούνο Φερνάντες δύο λεπτά αργότερα και έφτασε στις 10 τελικές προσπάθειες με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, κατορθώνοντας παράλληλα να μην απειληθεί!

Το προβάδισμα δεν ήρθε ούτε με το ωραίο αριστερό πλασέ του Νταλότ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και η «λευκή» ισοπαλία στο σφύριγμα της λήξης του εναρκτήριου 45αλέπτου, άφηνες ικανοποιημένους σαφώς τους φιλοξενούμενους.

Ακολούθησε ένα 25άλεπτο που κατά βάση ανέδειξε την καλή αγωνιστική εικόνα της Πάλας, καθ’ όλη την διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Οι «αετοί» έλεγξαν τον ρυθμό, περιόρισαν τις απειλές και σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα στο 75ο λεπτό, έπειτα από στατική φάση, όπου ουδείς δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Νταβίδ Ντε Χέα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως και κυρίως στο… συγκεκριμένο γήπεδο, τέτοιες ευκαιρίες «πληρώνονται», ακόμη και αν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τέγιες νωρίτερα είχε καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι.

Και ποιος έδωσε την λύση; Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται ήταν ο… Φρεντ, ο οποίος και κόντρα στην Άρσεναλ, είχε κερδίσει το νικητήριο πέναλτι. Τώρα, στο 77ο λεπτό της συνάντησης, σκόραρε με εξαιρετικό δεξί πλασέ εκτός περιοχής και σημείωσε το πρώτο τέρμα στην μετά- Ράνγκνικ εποχή!

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν παρατηρήθηκε κάτι αξιόλογο και το 1-0 υπέρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διατηρήθηκε μέχρι τέλους. Το «μηδέν» διατηρήθηκε για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο για τους γηπεδούχους, η 2η  συνεχόμενη νίκη είναι γεγονός και ο Ραλφ Ράνγκνικ έγινε ο πρώτος προπονητής που κερδίζει εντός έδρας στο ντεμπούτο του μετά τον Ντέιβιντ Μόγιες, πριν από επτά χρόνια!

Δημήτρης Μανάκος