Με πρώτο γκολ Μαζουακού, η Γουέστ Χαμ επέστρεψε στο 1997-98, με νίκες επί Τσέλσι και Λίβερπουλ στην έδρα της με το ίδιο σκορ!

Μία απίστευτη Γουέστ Χαμ έκανε και πάλι την εμφάνισή της στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, με τα «σφυριά» να επικρατούν με 3-2 της Τσέλσι, χάρη στο πρώτο γκολ του Μαζουακού στην Premier League, και να θυμίζουν σε όλους την επικράτηση απέναντι και στην Λίβερπουλ! Το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Η τελευταία φορά που κέρδισαν αμφότερες στην έδρα τους ήταν την σεζόν 1997-98. Και πάλι με το ίδιο σκορ…Με πρώτο γκολ Μαζουακού, η Γουέστ Χαμ επέστρεψε στο 1997-98, με νίκες επί Τσέλσι και Λίβερπουλ στην έδρα της με το ίδιο σκορ!

Τι και αν η Γουέστ Χαμ δεν είχε κερδίσει καμία άλλη ομάδα, στις τρεις τελευταίες της συναντήσεις, μετά την τεράστια νίκη της επί της Λίβερπουλ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου με 3-2;

Ο Ντέιβιντ Μόγιες «έσπασε» το ρεκόρ των 29 αναμετρήσεων δίχως ήττα των «κόκκινων», απέτυχε να αποσπάσει το τρίποντο απέναντι σε Γουλβς, Μάντσεστερ Σίτι και Μπράιτον, αλλά επέστρεψε στις νίκες με τον ιδανικότερο τρόπο: Κερδίζοντας την πρωτοπόρο Τσέλσι στο Λονδίνο με το ίδιο σκορ! Με 3-2, με ανατροπή, με το πρώτο γκολ του Μαζουακού στην Premier League, και με αποτέλεσμα να υποχρεώσει τους «μπλε» στην δεύτερη ήττα τους στην τρέχουσα σεζόν σε επίπεδο πρωταθλήματος!

Ωστόσο, το εντυπωσιακό τη υπόθεσης είναι πως η τελευταία φορά που τα «σφυριά» κατάφεραν να κερδίσουν και την Τσέλσι και την Λίβερπουλ στην έδρα τους, στην ίδια σεζόν, χρονολογείται την σεζόν 1997-98!

Πριν από 24 χρόνια, είχαν επικρατήσει και της Λίβερπουλ και της Τσέλσι με 2-1, τερματίζοντας στην 8η θέση. Έκτοτε καμία νίκη επί της μίας, δεν είχε συνοδευτεί με επικράτηση και επί της άλλης, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται σχεδόν 9000 ημέρες μετά!

Ας αναφερθεί απλώς πως εκείνη την χρονιά τον τίτλο κατέκτησε η Άρσεναλ, με την Λίβερπουλ να καταλήγει στην 3η θέση και την Τσέλσι στην 4η!

Δημήτρης Μανάκος