Άρσεναλ: Το βαθμολογικό κίνητρο ενόψει Γιουνάιτεντ και το ρεκόρ του αήττητου που… κυνηγάει στο «Όλντ Τράφορντ»!

Προ των πυλών είναι πλέον το μεγαλύτερο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής της Premier League ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ στο «Όλντ Τράφορντ», με τους «κανονιέρηδες» να θέλουν τη νίκη τόσο για βαθμολογικούς λόγους, όσο και για ένα ρεκόρ που… αγγίζουν, αν κατορθώσουν να μην ηττηθούν!  



Άρσεναλ: Το βαθμολογικό κίνητρο ενόψει Γιουνάιτεντ και το ρεκόρ του αήττητου που… κυνηγάει στο «Όλντ Τράφορντ»!

Μπορεί το ντεμπούτο του Ραλφ Ράνγκνικ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αναβλήθηκε, όμως ουδείς μπορεί να θεωρήσει πως το συγκεκριμένο γεγονός θα στερήσει από την «λάμψη» της αναμέτρησης των «κόκκινων διαβόλων» απέναντι στην Άρσεναλ, το παραμικρό.

Ο Μάικλ Κάρικ θα κάνει τρία τα ματς του στον πάγκο της ομάδας που «υπηρέτησε» για 12 χρόνια και θέτει ως στόχο να ολοκληρώσει τις 14 αυτές ημέρες του ως προπονητής, με τον άτυπο τίτλο του αήττητου, παρά το γεγονός πως συνάντησε την Βιγιαρεάλ, την Τσέλσι και τώρα υποδέχεται τους «κανονιέρηδες».

Το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα που δεν έχει ηττηθεί με τον Ισπανό στον πάγκο στις τρεις τελευταίες φορές που ταξίδεψε στο «Όλντ Τράφορντ» και αν καταφέρει να πραγματοποιήσει κάτι ανάλογο και στην 14η αγωνιστική της τρέχουσας Premier League, θα το κατορθώσει για πρώτη φορά σε ολόκληρη την ιστορία του!

Ποτέ άλλωστε η Άρσεναλ δεν έχει καταφέρει σε τέσσερις συνεχόμενες σεζόν να μην ηττηθεί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ»! Ωστόσο, το κίνητρο των «κανονιέρηδων» δεν συνοψίζεται μόνο στο ρεκόρ που μπορούν να καταρρίψουν, αλλά και στο βαθμολογικό κίνητρο.

Αν η Άρσεναλ επικρατήσει έναντι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα βρεθεί μόνη της στην 4η θέση και στο +8 από το σύνολο του Κάρικ, ενώ αν ολοκληρώσει το ενενηντάλεπτο στην ισοπαλία, θα ισοφαρίσει για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα την Γουέστ Χαμ!

Το κίνητρο λοιπόν είναι διπλό. Σαφώς και η προσοχή στρέφεται στους βαθμούς, αλλά και το ρεκόρ του αήττητου απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν περνά απαρατήρητο. Και όλα αυτά για μία ομάδα που πριν από δύο μήνες και κάτι, βρισκόταν στην τελευταία θέση της Premier League!

Δημήτρης Μανάκος