Νίκη και παραμονή στην κορυφή με ορεξάτο Μάουντ (vid)

Η Τσέλσι με τον Μέισον Μάουντ να έχει γκολ και ασίστ, επέστρεψε στις νίκες και επιβλήθηκε 2-1 της Γουότφορντ σε επεισοδιακό ματς. Λίγο πριν το πρώτο 10λεπτο το ματς σταμάτησε για κάτι περισσότερο από μισή ώρα λόγω έκτακτης ανάγκης υγείας στις εξέδρες με οπαδό να χρειάζεται ιατρική βοήθεια έπειτα από καρδιακό επεισόδιο...  



Νίκη και παραμονή στην κορυφή με ορεξάτο Μάουντ (vid)

Η Τσέλσι ουσιαστικά βοηθήθηκε από την διακοπή που φυσικά καλό θα ήταν να μην έχει συμβεί ποτέ και ο άτυχος οπαδός να ήταν παντελώς καλά στην υγεία του απολαμβάνοντας το ματς από την εξέδρα κι όχι να βρίσκεται στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Στο πρώτο 10λεπτο και μέχρι το άσχημο περιστατικό η Γουότφορντ είχε κάνει τους «μπλε» ν' ανησυχήσουν, όμως, με την επανέναρξη του ματς το σύνολο του Τούχελ φαίνεται ότι ήξερε πως έπρεπε πλέον να πάρει το ματς στα χέρια του. Έτσι, ο Μέισον Μάουντ αρχικά απείλησε με σουτ στο δοκάρι από πλάγια θέση κι έπειτα στο 29' σκόραρε από γύρισμα του Κάι Χάβερτς για το 1-0 των Πρωταθλητών Αγγλίας στο «Vicarage Road».

Ο σκόρερ της Τσέλσι έγινε ο πρώτος με διψήφιο αριθμό τερμάτων σε όλες τις διοργανώσεις πλέον επί εποχής Τούχελ στο λονδρέζικο κλαμπ. Η Γουότφορντ βρήκε αυτό που μάλλον άξιζε, στο 43' όταν ο Σισοκό έκλεψε από τον Λόφτους – Τσικ, έδωσε στον Ντενίς κι αυτός με τη βοήθεια κόντρας στον Ρούντιγκερ ισοφάρισε σε 1-1 για να οδηγηθούν ισόπαλες οι ομάδες στην ανάπαυλα...

Το δεύτερο μέρος άρχισε να παίρνει έναν πολύ αμφίρροπο χαρακτήρα με τη μπάλα να μεταφέρεται με ταχύτητα, ωστόσο, ο πορτιέρε της Γουότφορντ, Ντάνιελ Μπάτσμαν ήταν κάπως πιο ήρεμος από τον Μεντί και δεν είχε να επέμβει σε κάποια φάση.

Ο Τούχελ για το τελευταίο 20λεπτο επιστράτευσε και τον Ρομέλου Λουκάκου, όμως, εκείνος που έδωσε τη λύση ήταν ο Χακίμ Ζίγιεχ! Στο 72' από χαμηλό γύρισμα του Μάουντ – που είχε πετύχει το πρώτο γκολ – ο Μαροκινός σε πρώτο χρόνο σούταρε για το 2-1 των «μπλε». Το ματς είχε τρομερό ενδιαφέρον στα τελευταία του λεπτά με απανωτές προσπάθειες και των δύο ομάδων για γκολ, η Γουότφορντ το πάλεψε μήπως και μέχρι το φινάλε βρει απάντηση και πάρει κάτι από το παιχνίδι, όμως ήταν μάταιο. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης