Ραφίνια: Έχει πάρει τη Λιντς από το χέρι και τη σώζει από το κάζο!

Η Λιντς πήρε μεγάλο τρίποντο στο Έλαντ Ρόουντ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλα, με το Ραφίνια να σκοράρει στο 90+3’ αποδεικνύοντας πως είναι ο παίκτης-κλειδί για την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα τη φετινή σεζόν.



Ραφίνια: Έχει πάρει τη Λιντς από το χέρι και τη σώζει από το κάζο!

Η Λιντς επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 1-0 της Κρίσταλ Πάλας και πήρε μαξιλαράκι 5 πόντων από τη ζώνη του υποβιβασμού, με τους «αετούς» του Πατρίκ Βιεϊρά να παραμένουν στην 12η θέση και τους 16 βαθμούς.

Ωστόσο, οι τραυματισμοί βασικών παικτών στα «παγώνια» δεν έχει επιτρέψει στην ομάδα να βρει αγωνιστικό ρυθμό, καθώς οι αλλαγές στην ενδεκάδα είναι πάρα πολύ συχνές. Οι απόντες, Μπάμφορντ, Έιλινγκ και Κοχ, που αποτέλεσαν βασικά γρανάζια στη μηχανή του Μπιέλσα την περσινή σεζόν, παραμένουν εκτός και οι αλχημείες σε άμυνα και επίθεση δίνουν και παίρνουν στο Γιόρκσαϊρ.

Εκεί είναι που ο Ραφίνια παραμένει σταθερός και συνεχίζει τις εκπληκτικές του εμφανίσεις από την περσινή χρονιά. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έδωσε τη νίκη στη Λιντς στο 90+3’ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, εκτελώντας εύστοχα από την άσπρη βούλα και πλέον έχει σκοράρει τα 6 από τα 13 γκολ της ομάδας του τη φετινή σεζόν ενώ της έχει δώσει πολύτιμους βαθμούς που μέχρι στιγμής την κρατούν μακριά από τον υποβιβασμό και το κάζο.

Παράλληλα, ο 24χρονος μετράει 4 από τα 6 γκολ του στο Έλαντ Ρόουντ, σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του που όλοι μαζί έχουν σκοράρει μόλις 3 φορές, αποδεικνύοντας το πόσο σημαντικός είναι ο Βραζιλιάνος για τη Λιντς τη φετινή σεζόν αλλά και την αδυναμία των υπόλοιπων μεσοεπιθετικών να βρουν δίχτυα.

 

 


Στράτος Μαρίνος