Επιστροφή στις νίκες για τη Λιντς δια χειρός... Γκουέχι!

Η Λιντς κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 στις καθυστερήσεις του αγώνα απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας στο Έλαντ Ρόουντ και ανάσα στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ. Τα «παγώνια» βρήκαν το γκολ της νίκης στο 90+3’ από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ραφίνια καθώς δευτερόλεπτα πριν, το χέρι του Μαρκ Γκουεχί έκανε επαφή με τη μπάλα μέσα στην περιοχή των «αετών».



Επιστροφή στις νίκες για τη Λιντς δια χειρός... Γκουέχι!

Σε ένα παιχνίδι με ταχύτατο ρυθμό, η Λιντς υποδέχτηκε την Κρίσταλ Πάλας στο Έλαντ Ρόουντ για την 14η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με τα «παγώνια» να ψάχνουν το τρίποντο που θα τους δώσει μία ανάσα στη βαθμολογία και τους «αετούς» να θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, μετά την ήττα από την Άστον Βίλα στο Σέλχαρστ Παρκ.

Στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο οι δύο ομάδες έκαναν τον αγώνα «ροντέο» με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να τρέξουν στο γήπεδο με τον Ντάνιελ Τζέιμς να εκμεταλλεύεται την έκρηξη και την ταχύτητά του, όμως οι επιλογές τους στο τελευταίο τρίτο δεν ήταν οι καλύτερες. Σε παρόμοιο στυλ προσπάθησε να απειλήσει και η Πάλας με τους Αγιού και Ζαχά να είναι οι πρωταγωνιστές στα πρώτα 45 λεπτά.

Το δεύτερο μέρος κύλησε στον ίδιο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ και το κοινό του Έλαντ Ρόουντ να δίνει μία άγρια ομορφιά στο παιχνίδι. Παρότι οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και εμφανίστηκαν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, η Πάλας ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του και το σουτ του Μπεντέκε στο 72’ και το 78’ αντίστοιχα.

Η Λιντς κατάφερε να κλέψει τη νίκη στις καθυστερήσεις με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ραφίνια, σε παράβαση που υπέπεσε ο Γκουεχί, ακουμπώντας τη μπάλα με το χέρι του μέσα στην περιοχή της Πάλας. Τα «παγώνια» επέστρεψαν στις νίκες έπειτα από 4 αγωνιστικές και σκαρφάλωσαν έστω και προσωρινά στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στράτος Μαρίνος