Ραλφ Ράνγκνικ: Έπαιξε ποδόσφαιρο στα χωράφια της Αγγλίας, για να κοουτσάρει πλέον στα παλάτια της Πρέμιερ Λιγκ!

Ο νυν υπηρεσιακός τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στα γήπεδα της Αγγλίας ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής για να φτάσει πλέον στο σημείο να προπονεί μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης.



Ραλφ Ράνγκνικ: Έπαιξε ποδόσφαιρο στα χωράφια της Αγγλίας, για να κοουτσάρει πλέον στα παλάτια της Πρέμιερ Λιγκ!

Ο Ραλφ Ράνγκνικ αγωνίστηκε για πολλά χρόνια ως αμυντικός χαφ στα γήπεδα της Γερμανίας, κυρίως στις χαμηλότερες κατηγορίες. Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως ο Γερμανός τεχνικός έχει περάσει και από τα γήπεδα της Αγγλίας για λογαριασμό της Σάουθγουικ στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Ο νυν τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που θα παραμείνει στη θέση του μέχρι και το καλοκαίρι, ενώ μετέπειτα θα αναλάβει χρέη συμβούλου στην ομάδα, αγωνίστηκε τη σεζόν 1979/80 στη Σάουθγουικ, μία μικρή ομάδα στο Σούσεξ που αγωνιζόταν τότε στη Non-League.

 

Μετά από μία σεζόν, με τους «Γουίκερς» να τερματίζουν στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και ένα τάκλιν που τον κράτησε στο νοσοκομείο για τρεις εβδομάδες με τρυπημένο πνεύμονα και σπασμένα πλευρά, ο Ράνγκνικ αναχώρησε και πάλι για τη Γερμανία και τη Χάιλμπρον.

Πάντα ήθελε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει όσο ψηλά ο ίδιος θα ήθελε. Παρόλα αυτά, ο Γερμανός κατάφερε να εργαστεί σε κορυφαία κλαμπ της χώρας του όπως η Σάλκε, η Χόφενχαϊμ και η Λειψία και πλέον επιστρέφει στην Αγγλία. Εκεί που σκληραγωγήθηκε στα χωράφια του Σούσεξ, για να κοουτσάρει έναν κορυφαίο σύλλογο και να καθίσει στον πάγκο ενός παλατιού, όπως είναι το Όλντ Τράφορντ. Έστω και για 6 μήνες…

Στράτος Μαρίνος