Εντουάρντ Μεντί: Κράτησε περισσότερα clean sheets, δέχτηκε λιγότερα γκολ κι όμως ήρθε δεύτερος!

Ο Εντουάρντ Μεντί είναι ένας από τους πιο καθοριθστικούς παίκτες της Τσέλσι τόσο τη φετινή όσο και την περσινή χρονιά με τους αριθμούς του να «φωνάζουν» πως το βραβείο Γιασίν έπρεπε να καταλήξει σε αυτόν.



Εντουάρντ Μεντί: Κράτησε περισσότερα clean sheets, δέχτηκε λιγότερα γκολ κι όμως ήρθε δεύτερος!

Για έβδομη χρονιά, η Χρυσή Μπάλα κατέληξε στον Λιονέλ Μέσι ενώ η Πρέμιερ Λιγκ είχε την τιμητική της με τους Ζορζίνιο (3ος), Καντέ (5ος), Ρονάλντο (6ος), Σαλάχ (7ος) και Ντε Μπρόινε (8ος) να βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα, πάνω από τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Στη σκιά του βραβείου αυτού, τιμήθηκαν αρκετοί ακόμη ποδοσφαιριστές, όπως ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα για τον καλύτερο τερματοφύλακας της σεζόν. Το βραβείο «Γιασίν», που έχει πάρει το όνομά του από τον θρυλικό γκολκίπερ Λεβ Γιασίν που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του 50’ και του 60’, κατέληξε στα χέρια του Ιταλού πορτιέρε της Παρί Σεν Ζερμέν, ωστόσο τα νούμερα του σε σχέση με τον δεύτερο Εντουάρντ Μεντί, φαίνεται πως δεν συμφωνούν με την απόφαση.

 

 

Ο Ντοναρούμα πήρε 594 ψήφους έναντι 404 του γκολκίπερ της Τσέλσι, με τη διαφορά των 190 ψήφων να είναι η μεγαλύτερη σε όλες τις κατηγορίες που απονεμήθηκαν βραβεία στη χθεσινή λαμπερή βραδιά. Ωστόσο, ο τερματοφύλακας της Παρί κράτησε λιγότερες φορές ανέπαφη την εστία του, ενώ δέχτηκε και περισσότερα τέρματα από τον Μεντί. Παράλληλα, ο Ιταλός κατέκτησε ένα τρόπαιο, το Euro 2020 με την εθνική Ιταλίας, ενώ ο Σενεγαλέζος γκολκίπερ των «μπλε» σήκωσε το τρόπαιο με τα «μεγάλα αυτιά» και λίγους μήνες αργότερα κατέκτησε και το Super Cup με τη φανέλα της Τσέλσι.

 

 

Είναι αρκετές φορές που η στατιστική λέει όλη την αλήθεια για έναν παίκτη ή μία ομάδα, ωστόσο στην περίπτωση του Μεντί δεν ίσχυσε κάτι τέτοιο με τους φίλους της Τσέλσι να εναντιώνονται με το αποτέλεσμα. Ωστόσο, ο Σενεγαλέζος τερματοφύλακας έχει τις ικανότητες να κατακτήσει το ίδιο βραβείο τις επόμενες χρονιές, καθώς συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του σε Αγγλία και Ευρώπη.
 

Στράτος Μαρίνος