Η μέθοδος της «αντίστροφης μέτρησης» του Ράνγκνικ

Στην αρχή εκνευριστικό. Έπειτα... ένστικτο. Ο Ραλφ Ράνγκνικ είχε εφαρμόσει την μέθοδο της «αντίστροφης μέτρησης» στις προπονήσεις της Χόφενχαϊμ και μπορεί αρχικά να είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια από τους παίκτες, όμως, πέτυχε το στόχο του...  



Η μέθοδος της «αντίστροφης μέτρησης» του Ράνγκνικ

Ο νέος υπηρεσιακός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταφθάνει στην Πρέμιερ Λιγκ για να βελτιώσει την κατάσταση που άφησε πίσω του ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Ο μέχρι πρότινος αθλητικός διευθυντής της Λοκομοτίβ Μόσχας επανέρχεται στους πάγκους για έξι μήνες και εν συνεχεία θα παραμείνει στο κλαμπ του Μάντσεστερ ως σύμβουλος και τεχνικός διευθυντής.

Στην θητεία του στην Χόφενχαϊμ, ο Ραλφ Ράνγκνικ είχε παρουσιάσει σε όλους την καινοτομία της «αντίστροφης μέτρησης» με τους χτύπους των δεικτών του ρολογιού και τα δευτερόλεπτα.

Έπρεπε στις ασκήσεις των προπονήσεων η ομάδα που έχανε τη μπάλα να πιέσει και να κερδίσει ξανά την κατοχή εντός 8 δευτερολέπτων, ενώ, η επιτιθέμενη ομάδα είχε 10'' για να απειλήσει την εστία.

Και στην αρχή μπορεί να ήταν εκνευριστικό και αγχωτικό, όμως στη συνέχεια έφτασε να γίνεται ενστικτωδώς από τους παίκτες του Ράνγκνικ.

Κώστας Ζάλιαρης