This is Anfield: Βιώνοντας το όνειρο από κοντά!

Πόσοι από εσάς έχετε σκεφτεί και έχετε φανταστεί πως βρίσκεται μέσα στο γήπεδο παρακολουθώντας έναν αγώνα, νιώθοντας με την παρέα σας την ατμόσφαιρα να ξεχειλίζει από την τηλεόραση; Ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το να ζήσεις το όνειρό από κοντά!  



This is Anfield: Βιώνοντας το όνειρο από κοντά!

Δυο φιλοι και αναγνωστες του england365.gr ο Παναγιώτης Πόγκας και ο Γιωργος Μάης  έζησαν την εμπειρία από κοντά βιωνοντας δυο αγώνες της Λίβερπουλ με την ¶ρσεναλ και την Πόρτο στο Ανφιλντ. Στο κομμάτι που ακολουθεί είναι η δικη τους κατάθεση ψυχης για αυτα που είδαν! 

«Ήταν μια φανταστική εμπειρία την οποία πιστεύουμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να ζήσει ένας φίλος του ποδοσφαίρου είτε υποστηρίζει την συγκεκριμένη ομάδα είτε όχι. Παρόλο που όλοι έχουμε διαβάσει ιστορίες, έχουμε δεί αγώνες από  την τηλεόραση και έχουμε αφουγκραστεί το κλίμα που επικρατεί, το να το βλέπεις από κοντά είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό. 

Το ταξίδι περιελάμβανε μια παραμονή στο Λίβερπουλ και δύο παιχνίδια ένα πολύ σημαντικό για το πρωτάθλημα εναντίον της ¶ρσεναλ και ένα για το Champions league εναντίον της Πόρτο. 

Βρισκόμασταν στο γήπεδο αρκετές ώρες πριν την έναρξη των αγώνων ώστε να μην χάσουμε στην κυριολεξία τίποτα.

Η εικόνα που μας έμεινε είναι ότι οι ¶γγλοι στην ουσία ζουν για τη μέρα του αγώνα. Υπαρχεί κόσμος κάθε ηλικίας  έξω απο το γήπεδο 3 και 4 ώρες πριν την έναρξη του ματς. Στις παμπς επικρατεί το αδιαχώρητο και το κλίμα είναι τουλάχιστον εορταστικό. Θαρρείς πως μπήκες μέσα μετά τη λήξη του ματς και μετά απο νικηφόρο αποτέλεσμα της ομάδας.

Περίπου μισή ώρα πριν το ματς ο κόσμος σιγά σιγά εισέρχεται στο γήπεδο. Εκεί είναι που αρχίσαμε να ζούμε αυτά που τόσες και τόσες φορές έχουμε δει απ την τηλεόραση. Το ματς που μας έμεινε περισσότερο ήταν λογικά αυτό με την ¶ρσεναλ καθώς εκεί ήταν που είδαμε όλα αυτά που ελπίζαμε να δούμε (όχι ότι αυτό με την Πόρτο μας άφησε αδιάφορους αλλά η Λίβερπουλ ήταν και μαθηματικά πρώτη στον όμιλο οπότε δεδομένα ομάδα και κόσμος δεν θα είχαν την ίδια ένταση).

Ζήσαμε μέσα από το ¶νφιλντ 55,000 κόσμου να τραγουδούν το YWNA και στην κυριολεξία ανατριχιάσαμε ολόκληροι. 

Είδαμε τη δύναμη του ¶νφιλντ και τον κόσμο να σπρώχνει με απίστευτο τρόπο την ομάδα που παρά την καλή της εμφάνιση είχε κολλήσει για περίπου 40 λεπτά. Είδαμε μπροστά στα μάτια μας το γνωστό πλέον gegenpress και τη Λίβερπουλ να διαλύει την ¶ρσεναλ με αυτό στο 2ο ημίχρονο με ολοκληρωτική εμφάνιση.

 Είδαμε την απίστευτη σύνδεση κόσμου-ομάδας μετά τη λήξη του αγώνα. Φοβερό στιγμιότυπο ο κοινός πανηγυρισμός Κλοπ-κερκίδας στο τέλος του ματς με τις καθιερωμένες 3 γροθιές στον αέρα… 

Πέρα απ όλα τα παραπάνω, φεύγοντας  από το γήπεδο συνειδητοποιήσαμε το πλέον απλό. Είδαμε από κοντά την ομάδα που υποστηρίζουμε να κερδίζει σε  ντέρμπι με σκορ 4-0… ήταν πραγματικότητα όχι όνειρο! 

¶ξια αναφοράς η επίσκεψη στο γήπεδο για το τουρ το οποίο θεωρούμε must για όποιον ποδοσφαιρόφιλο επισκέπτεται την πόλη.

Είχαμε την ευκαιρία να μπούμε στα ενδότερα του ¶νφιλντ ξεκινώντας από την κορυφή του main stand όπου έχεις πανοραμική άποψη του γηπέδου, περνώντας μέσα από την αίθουσα τύπου, τα αποδυτήρια της ομάδας αλλά και των φιλοξενούμενων, την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο κάτω απ τη θρυλική επιγραφή " This Is Anfield"… και καταλήγοντας στο kop πριν περάσεις στο μουσείο της ομάδας όπου θα δείς πραγματικά απίστευτα πράγματα.

Υ.Γ. Στα highlights του ταξιδιού η συνάντηση και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον θρύλο της Λίβερπουλ Alan Kennedy στην ρεσεψιόν του Sir Kenny Dalglish stand.

Ζησαμε ένα όνειρο…