Τζέιμι Βάρντι: Κορυφαίος σκόρερ ηλικίας 30+ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ!

Ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε δύο φορές απέναντι στον πρώην προπονητή του, έφτασε τα 127 γκολ στο σύνολο και πάτησε στην κορυφή των σκόρερ από την ηλικία των 30 και μετά στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.



Τζέιμι Βάρντι: Κορυφαίος σκόρερ ηλικίας 30+ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ!

Τι κι αν μέχρι τα 27 του δεν είχε αγωνιστεί ακόμη στην Πρέμερ Λιγκ, προερχόμενος από τις χαμηλότερες κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου και τη Φλίτγουντ; Τι κι αν είναι 34 ετών πλέον; Ο Τζέιμι Βάρντι είναι ένα πολυβόλο για τη Λέστερ και το αποδεικνύει κάθε χρονιά.

Έτσι και φέτος, ο Άγγλος επιθετικός είναι ο 2ος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ με 9 γκολ, πίσω μόνο από τον εξωπραγματικό Μοχάμεντ Σαλάχ. Με τα δύο τέρματά του απέναντι στη Γουότφορντ του πρώην προπονητή του, Κλαούντιο Ρανιέρι, ο Βάρντι έφτασε τα 127 γκολ στην καριέρα του στο κορυφαίο πρωτάθλημα και πάτησε κορυφή σε μία πολύ ιδιαίτερη κατηγορία.

Από τα 127 γκολ, τα 93 τα σκόραρε όντας 30 ετών ή μεγαλύτερος, πιάνοντας στην κορυφή τον Ίαν Ράιτ στη σχετική κατηγορία. Έχοντας ξεπεράσει λοιπόν τα πρώτα –άντα, ο Βάρντι αγωνίζεται ακόμα σαν 20άρης και υπόσχεται στους φίλους της Λέστερ ότι θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αναγκαστεί να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Μέχρι τότε, όλος ο κόσμος θα μπορεί να απολαύσει το μεγαλείο του Άγγλου επιθετικού…

 

 


Στράτος Μαρίνος