Τζέιντον Σάντσο: Ο πρώτος Άγγλος που σκοράρει στην Τσέλσι του Τόμας Τούχελ και της στερεί… βαθμούς, μετά τον Σμιθ Ρόου!

Η Τσέλσι πίεζε, προσπαθούσε και έχανε ευκαιρίες, όσο το σκορ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν 0-0. Μέχρι που εμφανίστηκε ο Τζέιντον Σάντσο για να την «μπλοκάρει». Ο Άγγλος σκόραρε στο 50’, το τελικό 1-1 άφησε τους Λονδρέζους να… αναρωτιούνται τι έφταιξε και ο τέως ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ έκανε κάτι που είχε πραγματοποιήσει τελευταία φορά, ο Έμιλ Σμιθ Ρόου!



Τζέιντον Σάντσο: Ο πρώτος Άγγλος που σκοράρει στην Τσέλσι του Τόμας Τούχελ και της στερεί… βαθμούς, μετά τον Σμιθ Ρόου!

Ήταν 12 Μαΐου του 2021, όταν η Άρσεναλ μετέβη στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στις τελευταίες αγωνιστικές της περσινής σεζόν, για να καταλήξει να πανηγυρίζει εν τέλει ένα πολύ σημαντικό «διπλό», υποχρεώνοντας τον Τόμας Τούχελ σε ήττα με το μικρότερο δυνατό σκορ (0-1), χάρη σε ένα γκολ του Έμιλ Σμιθ Ρόου!

Έκτοτε, κανένας άλλος Άγγλος ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε να την «πληγώσει», σκοράροντας απέναντι της, σε συνδυασμό και με κάποια βαθμολογική κατάκτηση. Μέχρι που εμφανίστηκε ο Τζέιντον Σάντσο.

Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος στο 50’ άνοιξε το σκορ απέναντι στους «μπλε» στο ίδιο γήπεδο, εκμεταλλευόμενος το ολέθριο λάθος του Ζορζίνιο και εν τέλει υποχρέωσε την Τσέλσι, στην δεύτερη εντός έδρας βαθμολογική της απώλεια στην σεζόν, παρά την ισοφάριση του Ιταλού με πέναλτι!

Αυτός είναι και ο πρώτος ποδοσφαιριστής των «τριών Λιονταριών» που σκοράρει κόντρα στην Τσέλσι και της στερεί βαθμούς υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ, μετά τον Έμιλ Σμιθ Ρόου, και συνολικά ο δεύτερος στην τρέχουσα χρονιά που παραβιάζει την εστία της, μετά τον Τζέιμς Γουόρντ Πράους.

Όσον αφορά τα πέντε γκολ που έχει δεχθεί η Τσέλσι, η οποία διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, εντυπωσιακό μοιάζει το γεγονός πως κανένα ματς της δεν έχει τελειώσει με μεγαλύτερο παθητικό του ενός γκολ…

 

 


Δημήτρης Μανάκος