Μάντσεστερ Σίτι: Με 3 στα 3 το Νοέμβριο και επιβλητικό ποδόσφαιρο είναι φαβορί για το πρωτάθλημα!

Οι «πολίτες» διανύουν έναν εκπληκτικό Νοέμβριο με πειστικές εμφανίσεις και το απόλυτο στις νίκες και πλέον ξεκινούν δυναμικά για να πατήσουν και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας και να σηκώσουν το τρόπαιο στο τέλος της χρονιάς.



Μάντσεστερ Σίτι: Με 3 στα 3 το Νοέμβριο και επιβλητικό ποδόσφαιρο είναι φαβορί για το πρωτάθλημα!

Το Έτιχαντ ντύθηκε στα λευκά για να υποδεχτεί τον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη Γουέστ Χαμ, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια της 13ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Παρότι τα «σφυριά» πραγματοποιούν μία εξαιρετική σεζόν, η Σίτι δεν τους άφησε περιθώρια και επικράτησε με 2-1 χάρη στα γκολ των Ιλκάι Γκιουντογκάν και Φερναντίνιο, ενώ το σκορ μείωσε με ένα εκπληκτικό βολέ ο Μάνουελ Λαντσίνι. Οι «πολίτες» επέτρεψαν μόλις 3 σουτ στο στόχο σε ολόκληρο τον αγώνα ενώ η κατοχή κυμάνθηκε σε ποσοστά άνω του 65%, αφήνοντας ελάχιστες φορές τη μπάλα στους αντιπάλους τους.

 

Στο ίδιο μοτίβο εξελίχθηκαν και τα υπόλοιπα παιχνίδια του Νοεμβρίου απέναντι σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0) και Έβερτον (3-0). Άνετη νίκη στο Όλντ Τράφορντ, εγκλωβίζοντας τους παίκτες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ενώ έπαιξε μόνη της στο Έτιχαντ απέναντι σε μία Έβερτον που δεν μπορούσε να περάσει από τη σέντρα.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα έχουν την ικανότητα να κρατούν την μπάλα και να βρίσκουν την κατάλληλη στιγμή για να πατήσουν περιοχή και να πιάσουν στον ύπνο τους αντιπάλους τους. Παίκτες όπως ο Φόντεν, ο Γκιουντογκάν, ο Μπερνάρντο Σίλβα ακόμη και το αριστερό μπακ, Ζοάο Κανσέλο, έχουν άρτια τεχνική κατάρτιση αλλά και την ικανότητα να διαβάσουν γρήγορα το παιχνίδι, επιτρέποντας στη Σίτι να αλλάξει ταχύτητα σε δευτερόλεπτα μέσα στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια, οι «πολίτες» έχουν βατό πρόγραμμα με φαινομενικά εύκολους αντιπάλους μέχρι το τέλος του έτους και θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, εκμεταλλευόμενοι το δύσκολο πρόγραμμα των αντιπάλων τους.

Στράτος Μαρίνος