Και μοιραίος και ωραίος για να μείνει πρώτη η Τσέλσι (vids)

O Ζορζίνιο έκανε μεγάλη γκέλα για να χαρίσει γκολ στη Γιουνάιτεντ, όμως εξιλεώθηκε με πέναλτι και τουλάχιστον με το τελικό 1-1 στο ντέρμπι της Τσέλσι με τους «κόκκινους διαβόλους», οι Λονδρέζοι παρέμειναν μόνοι πρώτοι, έστω και στο +1 από την Μάντσεστερ Σίτι. Τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Ρούντιγκερ στο φινάλε! 



Και μοιραίος και ωραίος για να μείνει πρώτη η Τσέλσι (vids)

Η Τσέλσι μετά το παιχνίδι με τη Γιουβέντους για το Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξε ξανά παιχνίδι κυριαρχίας στο μεγάλο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το πλάνο του Κάρικ έγινε σαφές στον αγωνιστικό χώρο για το γεγονός πως ξεκίνησε τον Σάντσο και άφησε στον πάγκο τον Κριστιάνο Ρονάλντο από τη στιγμή που οι «κόκκινοι διάβολοι» θα ήταν όλοι πίσω από τη μπάλα και θα προσπαθούσαν από τις πτέρυγες με την συμβολή και του Μάρκους Ράσφορντ να φτάσουν στα καρέ του Μεντί.

Οι «μπλε» απείλησαν στα πρώτα λεπτά αρχικά με ένα αδύναμο γυριστό σουτ του Ζίγιεχ που μπλόκαρε εύκολα ο Ντε Χέα, με τον Ισπανό να βγαίνει νικητής και στο τετ-α-τετ με τον Χάντσον – Οντόι, απλώνοντας το αριστερό του πόδι για να βρει τη μπάλα και να τη διώξει σε κόρνερ. Οι Λονδρέζοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, ποσοστά κατοχής της μπάλας που έφταναν και ξεπερνούσαν το 70% και η Γιουνάιτεντ ήταν κλεισμένη στο μισό γήπεδο. Ο Χάντσον – Οντόι με τους Βέρνερ και Ζίγιεχ ήταν αρκετά δραστήριοι, με τον Ρούντιγκερ στο 31' να έχει οριζόντιο δοκάρι σε τρομερό σουτ που εξαπέλυσε!

Η Τσέλσι είχε κι ένα «ύπουλο» φάουλ του Τζέιμς που πήγαινε προς την εστία και ο Ντε Χέα παρενέβη για να το απομακρύνει με τη μπάλα να έχει περάσει απ' όλα τα κορμιά και να κατευθύνεται προς το τέρμα. Η κυριαρχία της ομάδας του Τούχελ συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, έχοντας ήδη φτάσει από το πρώτο 45λεπτο σε 10 τελικές, έπρεπε να βρεθεί και το γκολ της επιβράβευσης για το ματς που έκαναν οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας.

Κι όμως, από την απόλυτη επιβολή, έγινε το λάθος με το οποίο η Γιουνάιτεντ απέκτησε το προβάδισμα και η Τσέλσι έπρεπε να κυνηγήσει. Στο 50' ο Ζορζίνιο πίστεψε ότι μπορούσε να κατεβάσει με άνεση μια ψηλή μπάλα, ήταν ολομόναχος, έκανε λάθος και ο Σάντσο που έκλεψε έφυγε μόνος απέναντι από τον Μεντί για να πλασάρει και να σκοράρει για το 1-0! Στο τελευταίο ημίωρο μπήκε και ο Κριστιάνο, λίγο αργότερα και ο Στέρλινγκ, αλλά παρά την ψυχολογία που είχε η ομάδα του Κάρικ, δεν κατάφερε να κάνει κάτι περισσότερο.

Ο Ζορζίνιο κατάφερε στο 69' από την άσπρη βούλα να πάρει το αίμα του πίσω σε ανατροπή του Γουάν – Μπισάκα στον Τιάγκο Σίλβα και έγινε το 1-1. Ο Τούχελ έριξε στο ματς στο τελευταίο 15λεπτο και τους Πούλισικ και Μάουντ μεταφέροντας τον Τζέιμς αριστερά για να παίξει ο Αμερικανός δεξιά και ο Άγγλος στο κέντρο. Το ματς πήρε άγρια ομορφιά προς το φινάλε, στο 78' ο Βέρνερ για λίγο δεν πρόλαβε να πλασάρει με τον Γουάν – Μπισάκα να του παίρνει τη μπουκιά από το στόμα και στο 87' ο Φρεντ από λάθος του Μεντί απέτυχε να τον πλασάρει σωστά. 

Στο 96' ο Ρούντιγκερ θα μπορούσε να έχει χαρίσει τεράστια νίκη στους «μπλε», όμως έστειλε τη μπάλα αμαρκάριστος πολύ άουτ και στο σφύριγμα της λήξης η Τσέλσι βρέθηκε στο +1 από τη Σίτι και το +2 από τη Λίβερπουλ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης