Αποθέωση για Ρανιέρι, αλλά τον «πλήγωσε» η Λέστερ (vids)

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι πήρε το ζεστό χειροκρότημα επιστρέφοντας στο Λέστερ ως αντίπαλος, όμως, η πρώην ομάδα του δεν μπορούσε να του δείξει αγάπη. Οι «αλεπούδες» έφτασαν στο τελικό 4-2 απέναντι στη Γουότφορντ, με τους «hornets» του Ιταλού να χρειάζονται ακόμα δουλειά για να βρουν σταθερότητα και να απομακρύνουν τους κινδύνους υποβιβασμού.  



Αποθέωση για Ρανιέρι, αλλά τον «πλήγωσε» η Λέστερ (vids)

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι έλαβε το θερμότατο χειροκρότημα από τον κόσμο της Λέστερ που δεν ξεχνάει πως εκείνος ήταν ο πρωτεργάτης του παραμυθιού που έζησε η πόλη το 2016 με την ομάδα κόντρα σε όλους και σε όλα να κατακτά το πρωτάθλημα της Premier League. Στην πρώτη του επίσκεψη στο King Power Stadium ως αντίπαλος, οι «αλεπούδες» τον πλήγωσαν με τη νίκη που πήραν απέναντι στη Γουότφορντ, στον πάγκο της οποίας βρίσκεται πλέον ο Ιταλός κόουτς.

Όσο κι αν ο Ρανιέρι θα ήθελε να δει τους παίκτες του να παραμένουν προσεκτικοί στο ξεκίνημα του ματς, ήρθε το μεγάλο λάθος και το 1-0 για τη Λέστερ. Ο Έκονγκ έσκυψε σε ένα σουτ από εκτέλεση φάουλ πιστεύοντας ότι θα έφτανε εύκολα η μπάλα στον τερματοφύλακα. Ο Μάντισον ευνοήθηκε από αυτό και κατάφερε να σκοράρει για να βάλει μπροστά το σύνολο του Ρότζερς στο 16'.

Στη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Κινγκ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια από την άσπρη βούλα έπειτα από ανατροπή του Εντιντί στον Ντενίς και οι «hornets» έφτασαν στο 1-1, εκνευρίζοντας όμως τον Τζέιμι Βάρντι. Και κάπου εκεί ο Άγγλος στράικερ αποφάσισε να το πάρει πάνω του και να οδηγήσει τη Λέστερ προς τη νίκη. Στο 34' με πανέμορφο τσίμπημα από τρομερά πλάγια θέση έπειτα από λόμπα του Μάντισον στην πλάτη της άμυνας έκανε το 2-1 και πέτυχε και το τρίτο γκολ των «αλεπούδων» με κεφαλιά στο 42' ξανά από ασίστ του συμπατριώτη του μεσοεπιθετικού.

Στο δεύτερο ημίχρονο το χιόνι στον αγωνιστικό χώρο άρχισε πλέον να εμποδίζει αρκετά τις προσπάθειες των παικτών και να προκαλεί πολλά γλιστρήματα και απώλεια της κατοχής της μπάλας.

Κι ενώ το χιόνι σκέπαζε σχεδόν τα πάντα και δεν φαίνονταν καλά – καλά ούτε οι εξέδρες, το σεμινάριο των γκολ συνεχιζόταν στο γήπεδο! Η Γουότφορντ στο 61' κατάφερε να μειώσει με τον Ντενίς να κλέβει τη μπάλα από τον Καστάν και να σκοράρει, με τον VAR να αποφασίζει πως δεν υπήρξε φάουλ στον τρόπο με τον οποίο πήρε την κατοχή για να πετύχει το γκολ. Έγινε το 3-2, όμως, το αβαντάζ δυο τερμάτων ανακτήθηκε εκ νέου από τη Λέστερ που εφτά λεπτά αργότερα έκανε το 4-2!

Ο Αντεμόλα Λούκμαν με εύκολο τελείωμα από πάσα πάρε – βάλε του Χάρβεϊ Μπαρνς που έκανε όλη τη δουλειά τελείωσε το ματς. Ο τρόπος που αγωνιζόταν η Γουότφορντ ήταν τέτοιες που κι εκείνη γινόταν απειλητική, αλλά κι άφηνε χώρους στα μετόπισθεν για να διατρέξει κινδύνους, ωστόσο, το σκορ δεν άλλαξε. Η Λέστερ πλησίασε την πρώτη 6άδα και η ομάδα του Ρανιέρι θα συνεχίσει με την αγωνία στα χαμηλά...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης