Ιστορικό ρεκόρ για Σαλάχ, πίσω μόνο από Ανρί και Σίρερ!

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ μοίρασε την 42η ασίστ στην καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ για να σκοράρει ο Ζότα στο 2-0 της Λίβερπουλ. Με αυτόν τον τρόπο έφτασε τις 150 συμμετοχές σε γκολ στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας και κοιτάζει τους Τιερί Ανρί και Άλαν Σίρερ.



Ιστορικό ρεκόρ για Σαλάχ, πίσω μόνο από Ανρί και Σίρερ!

Η Λίβερπουλ ήταν για ακόμη μία φορά απολαυστική διαλύοντας τη Σαουθάμπτον με 4-0 στο Άνφιλντ έχοντας πραγματοποιήσει μία εκπληκτική εμφάνιση. Στο 32ο λεπτό, ο Μοχάμεντ Σαλάχ σέρβιρε με το δεξί στο Ζότα με τον Πορτογάλο να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα και να κάνει το 2-0.

Με αυτή την ασίστ, ο Σαλάχ έφτασε τις 42 και συνολικά τις 150 συμμετοχές σε γκολ (γκολ +ασίστ) στο αγγλικό πρωτάθλημα μόλις στην 171η εμφανισή του με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Ο Αιγύπτιος κατάφερε να καταγράψει αυτά τα νούμερα γρηγορότερα από τους Σέρχιο Αγουέρο και Χάρι Κέιν ενώ βρίσκεται πίσω μόνο από τους Τιερί Ανρί και Άλαν Σίρερ. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος επιθετικός της Άρσεναλ το πέτυχε σε 163 παιχνίδια ενώ ο Άγγλος επιθετικός σε 148 με τις φανέλες των Μπλάκμπερν, Σαουθάμπτον και φυσικά της Νιούκαστλ.

Φέτος ο «Φαραώ» μετράει 11 γκολ και 8 ασίστ σε μόλις 13 αγωνιστικές και μοιάζει ασταμάτητος, οδηγώντας τη Λίβερπουλ στον δρόμο για τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ.

 

 


Στράτος Μαρίνος