Μάντσεστερ Σίτι: Η μοναδική αγγλική ομάδα της δεκαετίας με 5/5 «πρωτιές» σε ομίλους του Champions League και πρόκριση!

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να μην έχει καταφέρει ακόμη να πανηγυρίσει τον πρώτο σύγχρονο τίτλο της ιστορίας της, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η εκάστοτε σεζόν ξεκινάει με διαφορετικό στόχο. Αν άλλωστε δει κανείς τα κατορθώματά τις στις πέντε τελευταίες σεζόν, τις «πρωτιές» της σε ομίλους και το… ρεκόρ που προκύπτει, αντιλαμβάνεται τον στόχο του Πεπ Γκουαρδιόλα.  



Μάντσεστερ Σίτι: Η μοναδική αγγλική ομάδα της δεκαετίας με 5/5 «πρωτιές» σε ομίλους του Champions League και πρόκριση!

Τι και αν η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει ακόμη τον πρώτο τίτλο της σύγχρονης, ευρωπαϊκής ιστορίας της, με την περσινή σεζόν να την φέρνει πιο κοντά στην κατάκτησή του από ποτέ;

Οδηγήθηκε στον τελικό, διέπρεψε σε όλο τον δρόμο μέχρι και την… Πορτογαλία, αλλά έπεσε πάνω στον… Τόμας Τούχελ. Το τελικό 1-0 και η απώλεια του τίτλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης την «πλήγωσε» και το φετινό ξεκίνημά της το επιβεβαιώνει.

Σε έναν δύσκολο όμιλο άλλωστε, όπως επιβεβαιώνουν τα ονόματα της Παρί Σεν Ζερμέν και της Λειψίας, κατάφερε όχι μόνο να προκριθεί, αλλά να το κάνει και εμφατικά. Πρώτη θέση, ευνοϊκή, κατά πάσα πιθανότητα, κλήρωση για την συνέχεια και διατήρηση της παράδοσης για 5η διαδοχική σεζόν!

Ποια είναι αυτή; Πως από το 2016 και έπειτα, οι «πολίτες» τερματίζουν την διαδικασία των ομίλων στην κορυφή του γκρουπ τους. Το εν λόγω κατόρθωμα μάλιστα, δεν έχει επαναληφθεί από άλλη αγγλική ομάδα την τελευταία δεκαετία, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι η μόνη που έχει κάνει κάτι αντίστοιχο ανάμεσα στο 2006 και το 2011!

Είναι αυτή η 5η και η… φαρμακερή για τους «γαλάζιους» του Μάντσεστερ; Σε λίγους μήνες θα το γνωρίζουμε!

 

 

Δημήτρης Μανάκος