Από την τελευταία στην...πρώτη θέση του ομίλου η εντυπωσιακή Λέστερ!

Την πιο πειστική φετινή της εμφάνιση, μετά την «τεσσάρα» απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πραγματοποίησε η Λέστερ του Μπρένταν Ρότζερς, η οποία πανηγύρισε την πρώτη εντός έδρας νίκη της στην Ευρώπη και το Europa League απέναντι στην Λέγκια Βαρσοβίας με 3-1 και «έπιασε» κορυφή!



Από την τελευταία στην...πρώτη θέση του ομίλου η εντυπωσιακή Λέστερ!

Πριν από την έναρξη της 5ης αγωνιστικής του Europa League, η Λέστερ βρισκόταν στην τελευταία θέση του 3ου ομίλου με πέντε βαθμούς, με την Λέγκια Βαρσοβίας να την προσπερνάει και την Σπαρτάκ Μόσχας να έχει μπει στην διεκδίκηση της πρόκρισης, μετά την απρόβλεπτη επικράτησή της απέναντι στη Νάπολι, στο «σπίτι» της.

Ωστόσο, ενενήντα λεπτά ήταν αρκετά για να αλλάξει ολόκληρη η κατάταξη του γκρουπ, με τις «αλεπούδες» να αντλούν δύναμη από το «Κινγκ Πάουερ», να πραγματοποιούν την πιο πειστική τους εμφάνιση στην Ευρώπη και την δεύτερη καλύτερη συνολικά μετά τη νίκη με 4-2 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και να επικρατούν με 3-1 της Λέγκια Βαρσοβίας, με τρεις διαφορετικούς σκόρερ.

Επρόκειτο αναμφίβολα για το καλύτερο φετινό, πρώτο μέρος της Λέστερ, παρά το γεγονός πως είδε για 15ο ματς την εστία της να παραβιάζεται. Προηγήθηκε με γκολ του Ντάκα στο 11’, που πέτυχε το 5ο του γκολ στον θεσμό, μόνο πίσω από τον Εκαμπί κατά ένα λιγότερο, και εν συνεχεία πήρε ψυχολογία, αναζητώντας και δεύτερο τέρμα.

Ο σκοπός της μάλιστα δεν άργησε να στεφθεί από επιτυχία. Στο 21ο λεπτό της συνάντησης, ο Μάντισον σκόραρε εντυπωσιακά με το αριστερό, έπειτα από υπέροχη ατομική ενέργεια και έκανε το 2-0, αλλά η χαρά των γηπεδούχων δεν διατηρήθηκε για πολύ.

Ο Εντιντί υπέπεσε σε χέρι στο 25ο λεπτό, το πέναλτι καταλογίστηκε, ο Σμάιχελ αρχικά απέκρουσε την προσπάθεια του Εμρέλι, αλλά στην συνέχεια το 2-1 από τον Εμλαντένοβιτς έμοιαζε αναπόφευκτο.

Και πάλι όμως, οι «αλεπούδες» βρήκαν απάντηση, με τον Εντιντί να διορθώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το λάθος του. Σκόραρε στο 33’, με το ματς συνολικά να έχει τέσσερα γκολ και ένα χαμένο πέναλτι σε ένα μισάωρο, και σηματοδότησε την πρώτη φορά που η Λέστερ πετυχαίνει τρία γκολ στο πρώτο μέρος, σε ευρωπαϊκή της αναμέτρηση!

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι πίεσαν εκ νέου για την δεύτερη «τεσσάρα» της σεζόν, αλλά ο στόχος τους δεν στέφθηκε από επιτυχία. Το 3-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, ο Μπαρνς δεν χρίστηκε σκόρερ, παρά τις μεγάλες του ευκαιρίες από το 68ο μέχρι και το 70ο λεπτό, αλλά η δουλειά για τις «αλεπούδες» είχε γίνει από το ξεκίνημα.

Κάπως έτσι η Λέστερ πραγματοποίησε την πρώτη, φετινή, εντός έδρας νίκη της στο Europa League, πέρασε στην κορυφή του 3ου ομίλου, αλλά εξακολουθεί να θέλει αποτέλεσμα στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Νάπολι, προκειμένου να συνεχίσει στην διοργάνωση!

Δημήτρης Μανάκος