Ήττα ντροπή και μπλεξίματα για την Τότεναμ!

Μπορεί η Τότεναμ να βρέθηκε ένα βήμα από την… πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Europa Conference League, ωστόσο κρίθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Η Μούρα την υποχρέωσε σε ήττα-σοκ με 2-1 στις καθυστερήσεις και πλέον τα σενάρια πρόκρισης περιπλέκονται για τα καλά, μιας και οι Λονδρέζοι ισοβαθμούν με την Φίτεσε και φιλοξενούν την Ρεν στην τελευταία αγωνιστική!



Ήττα ντροπή και μπλεξίματα για την Τότεναμ!

Την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Europa Conference League δεν κατάφερε να εξασφαλίσει η Τότεναμ, η οποία ηττήθηκε από την σλοβένικη Μούρα με 2-1, στην 5η αγωνιστική του νεοσύστατου θεσμού, αλλά ευνοήθηκε από τη ισοπαλία της Ρεν με την Φίτεσε (3-3), την οποία θα φιλοξενήσει στην επόμενη αγωνιστική επί αγγλικού εδάφους.

Παρόλα αυτά, η βαθμολογική θέση της Μούρα και η εικόνα που είχε παρουσιάσει ως στιγμής στη νεοσύστατη διοργάνωση, επί της ουσίας δημιουργεί προβληματισμό στο σύνολο του Αντόνιο Κόντε, το οποίο δεν μπόρεσε να επικρατήσει μίας ομάδας, που ήταν δίχως νίκη από τα μέσα Οκτωβρίου, σε όλες τις διοργανώσεις.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης μάλιστα, είναι το γεγονός πως οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα από νωρίς, πετυχαίνοντας μόλις το 3ο τους γκολ στην διοργάνωση. Ο Χόρβατ πήρε την μπάλα από την αριστερή πτέρυγα στο 10’, ο Σεσενιόν δεν πρόλαβε να επιστρέψει και ολοκλήρωσε την φάση με εξαιρετικό πλασέ εντός περιοχής, στην απέναντι γωνία του Γκολίνι, που δεν είχε κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Όλοι θα περίμεναν πως στην συνέχεια η Τότεναμ θα πίεζε ασφυκτικά για την ισοφάριση. Ούτε με το 1-0 των γηπεδούχων όμως, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε αφυπνίστηκε. Η κυνική εμφάνισή της συνεχίστηκε και με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, με την κατοχή της μπάλας να «θυμίζει» απλώς πως οι φιλοξενούμενοι είναι το φαβορί.

Και όμως το πρώτο μέρος μπορούσε να γίνει χειρότερο. Ο Σεσενιόν αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 32ο λεπτό, μετά την πρώτη του 17 λεπτά νωρίτερα και η Μούρα, είχε πλέον και αριθμητικό πλεονέκτημα!

Το τέλος του πρώτου μέρους και το 1-0 υπέρ των Σλοβένων, έκαναν τον Αντόνιο Κόντε να μην επαναπαυτεί στην διαφαινόμενη πρόκριση, αλλά να επιχειρήσει να πάρει τουλάχιστον τον ένα βαθμό.

Πέρασε στο ματς τους Σον και Λούκας Μόουρα για να πλαισιώσουν τον Κέιν, απείλησε με τον Νοτιοκορεάτη και τον Άγγλο αρχηγό της ομάδας στο 58΄ και το 59’ αντίστοιχα, αλλά δικαιώθηκε στο 72ο λεπτό.

Ο Κέιν προέβη σε ατομική προσπάθεια, νίκησε τον Ομπράντοβιτς, αλλά η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Αντιθέτως έγινε χειρότερη. Το 2-1 για τους γηπεδούχους στο 94' με τον Μαρόσα κατέστησε τραγικό το βράδυ των φιλοξενούμενων, που πλέον μπαίνουν σε μπλεξίματα και κρίνονται αδιόρθωτοι, ύστερα και από την ήττα από την Φίτεσε, πριν από μερικές εβδομάδας. Επομένως, αναλογικά και με την ισοπαλία της Ρεν με την Φίτεσε με 3-3, οι Άγγλοι μπορούν να θεωρούνται τυχεροί μέσα στην ατυχία τους, μιας ορίζουν την τύχη τους στην τελευταία αγωνιστική.

Είτε κερδίζουν τους Γάλλους και προκρίνονται ως πρώτοι, είτε μένουν… εκτός, σε περίπτωση που οι Ολλανδοί επικρατήσουν και οι ίδιοι ηττηθούν στο «σπίτι» τους!

Δημήτρης Μανάκος