«Σφυροκόπησε» τη Ραπίντ και «κλείδωσε» την πρωτιά του ομίλου!

Σε ένα εύκολο βράδυ στη Βιέννη, η Γουέστ Χαμ επικράτησε άνετα με 2-0 της Ραπίντ και «κλείδωσε» την πρωτιά στον 8ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.Τα «σφυριά» καθάρισαν το παιχνίδι από το πρώτο μέρος με τον Γιαρμολένκο να ανοίγει το σκορ στο 30’ και τον Μαρκ Νομπλ να διαμορφώνει στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου το τελικό 2-0 από την άσπρη βούλα και θα αγωνιστούν σε νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης έπειτα από 41 χρόνια.



«Σφυροκόπησε» τη Ραπίντ και «κλείδωσε» την πρωτιά του ομίλου!

Η Γουέστ Χαμ ταξίδεψε στη Βιέννη με μοναδικό στόχο το τρίποντο απέναντι στη Ραπίντ, που θα «κλείδωνε» την πρώτη θέση του ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ντέβιντ Μόγες προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, όμως αυτό δεν πτόησε τους φιλοξενούμενους που απείλησαν μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Μπόουεν να αστοχεί από πλεονεκτική θέση μετά τη γλυκιά σέντρα του Μαζουακού.

Για τους Αυστριακούς, ο Φούντας ήταν ο πιο κινητικός παίκτης στο πρώτο ημίχρονο, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να επιχειρεί ένα σουτ στο 26ο λεπτό όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αρεολά.

Ωστόσο, η Γουέστ Χαμ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ πέντε λεπτά με τη συμπλήρωση 40 λεπτών αγώνα. Ο Βλάσιτς έκανε την κούρσα από τα αριστερά, σέντραρε προς τον Γιαρμολένκο και εκείνος με μία όμορφη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μάλιστα, ο Ουκρανός ανετράπη μέσα στην περιοχή στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου, με τον σπεσιαλίστα από την άσπρη βούλα, Μάρκ Νόμπλ, να ευστοχεί και να στέλνει την ομάδα του στα αποδυτήρια ,με το υπέρ της 2-0.

Στο δεύτερο μέρος, η Γουέστ Χαμ προσπάθησε να προστατέψει το προβάδισμα δύο τερμάτων που απέκτησε στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, δατηρώντας τη μπάλα στην κατοχή της. Μάλιστα, με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, τα «σφυριά» έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν και τρίτο τέρμα,  όμως το σουτ του Γιαρμολένκο σταμάτησε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ενώ ούτε ο Μπόουεν κατάφερε να ευστοχήσει στο «ριμπάουντ».

Ο χρόνος κυλούσε υπέρ των φιλοξενούμενων που δεν ένιωσαν να απειλούνται σε καμία φάση του δευτέρου ημιχρόνου και το ρυθμό του αγώνα να πέφτει στα τελευταία λεπτά. Η Γουέστ Χαμ διατήρησε το υπέρ της 2-0 και πήρε το πολυπόθητο τρίποντο που χρειαζόταν για να σφραγίσει την πρωτιά στον όμιλο.

Πλέον οι παίκτες του Ντέιβιντ Μόγες θα υποδεχτούν χωρίς άγχος τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Λονδίνο, έχοντας ήδη προκριθεί στη νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης έπειτα από 41 χρόνια.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Γκενκ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στην Κροατία και θα παλέψουν για την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1. Γουέστ Χαμ 13

2. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 7

3. Γκενκ 5

4. Ραπίντ Βιέννης 3

 

Στράτος Μαρίνος