Κανείς δεν περνάει από την Αγγλία στο Champions League!

Εξαιρετικές είναι οι επιδόσεις των αγγλικών ομάδων στις εντός έδρας αναμετρήσεις τους στο Champions League, με την Τσέλσι, την Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Σίτι να εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους, έχοντας ως βασικό τους «όπλο» το σπίτι τους!  



Κανείς δεν περνάει από την Αγγλία στο Champions League!

Τι και αν η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενούσε την «λαμπερή» Παρί Σεν Ζερμέν στο «Έτιχαντ», έχοντας ηττηθεί στο πρώτο ματς με 2-0 και κατέληξε να «κυνηγάει» για δεύτερη φορά το σκορ απέναντί της, μετά το γκολ του Εμπαπέ στο 50ο λεπτό της συνάντησης; Παρήγαγε ποδόσφαιρο, δημιούργησε ευκαιρίες και «κλείδωσε» την πρωτιά του ομίλου.

Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ, αν και αδιάφορη, μιας και είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της μετά το πέρας τεσσάρων αγωνιστικών στο Champions League, φρόντισε να κάνει την… δουλειά της απέναντι στην Πόρτο. Δυσκολεύτηκε, πήρε το προβάδισμα με το 2ο γκολ του Τιάγκο Αλκάνταρα στην Ευρώπη την τελευταία τετραετία και εν συνεχεία είδε τον Μοχάμεντ Σαλάχ να κάνει το 17/17 στις τελευταίες του αναμετρήσεις, «γράφοντας» το 2-0.

Και φτάνουμε στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι. Φιλοξένησε την Γιουνέντους στο «Στάμφορντ Μπριτζ», έχοντας επίσης ηττηθεί στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση στο Τορίνο με 1-0, και με τον φόβο του 0/3 απέναντι στους Ιταλούς, πράγμα που αν έχανε, θα λάμβανε χώρα για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της.

Πως να χάσει όμως; Άνοιξε το σκορ και πάλι από στημένη φάση με τον Τσαλομπά, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της (4-0) και διέσυρε την ομάδα του Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι, ούσα επίσης δεδομένα πρώτη και στην… επόμενη φάση του Champions League.

Ένα δύσκολο λοιπόν διήμερο για τις αγγλικές ομάδες, μετατράπηκε σε ένα… απλό 3/3, το οποίο συνεχίζει και μία ιδιαίτερη παράδοση που «φωνάζει» πως κανένας δεν περνά από την Αγγλία. Καμία αγγλική ομάδα που αγωνίζεται στο Champions League άλλωστε, δεν έχει απολέσει ούτε έναν βαθμό στο «σπίτι» της φέτος.

Είμαστε στο 11/11 και στα 33 γκολ υπέρ τους, με το «Νησί» να μπορεί να είναι περήφανο και την συνέχεια να προμηνύεται απολαυστική…

 

 

Δημήτρης Μανάκος