Η ποιότητα της Σίτι κατατρόπωσε την λάμψη της Παρί! (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το αίμα της πίσω για την ήττα στο Παρίσι και κάνοντας εκπληκτικό παιχνίδι στο Etihad υπέταξε την Παρί κλειδώνοντας και την πρωτιά στο Α' γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ! Νίκη με ανατροπή για τους «πολίτες» με το τελικό 2-1, δεν... χαμπάριασαν από Μέσι, Νεϊμάρ και Μπαπέ, έκαναν το come-back και προκρίνονται στους «16» ως πρωτοπόροι. Στα νοκ-άουτ ως runners-up του ομίλου οι Παριζιάνοι.  



Η ποιότητα της Σίτι κατατρόπωσε την λάμψη της Παρί! (vids)

Η ένταση στο παιχνίδι της Σίτι της έδωσε το πάνω χέρι στις προσπάθειες των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Οι «πολίτες» είχαν κυκλοφορία και σβελτάδα για να μπορούν να δώσουν και ρυθμό στο ματς, με την Παρί να μην έχει καταφέρει να παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο στο χορτάρι στο πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήδη είχε φτάσει δυο φορές πολύ κοντά στο γκολ μέχρι εκείνο το σημείο. Αρχικά με την κεφαλιά του Ρόδρι που έβγαλε πάνω στη γραμμή ο Κιμπεμπέ στο 5ο λεπτό κι έπειτα στο 18' ο Χακίμι με τον ίδιο τρόπο απέκρουσε το τρομερό σουτ του Μαχρέζ από την περιοχή έπειτα από τακουνιά – πάσα του πανέξυπνου Μπερνάρντο Σίλβα.

Οι γρήγορες επιστροφές και η οργάνωση της Σίτι και στα μετόπισθεν ήταν η αιτία που η Παρί δεν μπορούσε να μεταφέρει εύκολα και συχνά το παιχνίδι στο μισό γήπεδο της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Μαρκίνιος στο 28' σταμάτησε ένα σουτ του Ζιντσένκο εντός περιοχής σε φάση όπου συμμετείχε ξανά ο εκπληκτικός, απόψε, Ριγιάντ Μαχρέζ. Στο 33' ήρθε και δοκάρι από τον Γκουντογκάν που ήταν ανενόχλητος από το ύψος της περιοχής έπειτα από υπέροχη προσπάθεια του Κανσέλο από αριστερά, με τον Γερμανό χαφ της Σίτι να πλασάρει με φάλτσο αλλά τη μπάλα να μην του κάνει το χατήρι.

Η Σίτι δικαιούταν ένα γκολ, ήταν πολύ καλύτερη από τους Παριζιάνους που πραγματικά δεν μπορούσαν να βάλουν τέλος στον ρυθμό που έδινε η αγγλική ομάδα στο ματς και ο Νάβας είχε συνεχή ανησυχία στα καρέ του με τις απειλές που έρχονταν προς εκείνον από τους παίκτες με τις γαλάζιες φανέλες. Στο 44' ο Μπαπέ έστειλε πολύ ψηλά ένα σουτ και ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το σύνολο του Ποτσετίνο...

Η Παρί κατάφερε με την πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος να βρει γκολ και ν' ανοίξει το σκορ στο Etihad! Ο Μέντες από αριστερά ξεκίνησε την προσπάθεια, συμμετείχαν οι Μέσι, Νεϊμάρ και Ερέρα, η μπάλα από κόντρα έπειτα από προσπάθεια του Αργεντινού να γυρίσει στην περιοχή έφτασε στον Μπαπέ που με σουτ κάτω από τα πόδια του Έντερσον έκανε το 1-0.

Οι Παριζιάνοι επιχείρησαν να τρέξουν περισσότερο και να ψάξουν τη δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων με την γρήγορη μεταφορά της μπάλας προς τα καρέ των Πρωταθλητών Αγγλίας, Η απάντηση του Πεπ ήταν ο Ζεσούς, ενώ ο Ποτσετίνο πέρασε τον Ντανίλο στα χαφ αντί του τραυματία Ερέρα. Στο 63' ήρθε το 1-1 για τη Σίτι με τον Ραχίμ Στέρλινγκ σε ένα τρομερά ανοιχτό παιχνίδι στο Etihad. Ο Ρόδρι πέταξε μαγική πάσα προς τον Γουόκερ δεξιά στην περιοχή, αυτός έκανε το γύρισμα, ο Ζεσούς δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και ο Στέρλινγκ πλάσαρε για την ισοφάριση.

Με αυτό το γκολ ο επιθετικός της Σίτι έφτασε στα 23 στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσα είχε και ο Φρανκ Λάμπαρντ, ενώ, οι μοναδικοί Άγγλοι με περισσότερα στο τουρνουά είναι οι Σκόουλς (24) και Ρούνεϊ (30).

Ο Ποτσετίνο ήθελε το ματς και έριξε στον αγωνιστικό χώρο και τον Άνχελ Ντι Μαρία για να βοηθήσει την επιθετική τριπλέτα των ΜΝΜ να βρει τρόπο για να έρθει η νίκη. Παρ' όλα αυτά το γκολ της ισοφάρισης αναπτέρωσε ξανά το ηθικό των «πολιτών» που όμως στο 74' ήταν τυχεροί. Ο Νεϊμάρ με τους Μέσι και Ντι Μαρία συνεργάστηκε άψογα για να βρεθεί απέναντι από το γκολ, όμως πλάσαρε εκτός των ορίων της εστίας του Έντερσον! Εν τέλει στο 77' η Σίτι έφτασε στο 2-1 με ανατροπή με ένα υπέροχο γκολ και σκόρερ τον Ζεσούς.

Ο Μαχρέζ από δεξιά γέμισε προς το δεύτερο δοκάρι, ο Μπερνάρντο Σίλβα με πανέξυπνη ασίστ απλά αφήνει στον Βραζιλιάνο συμπαίκτη του που κάνει το πλασέ για το come-back και το προβάδισμα της Σίτι. Το αποτέλεσμα ήταν πέρα για πέρα δίκαιο για το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα βάσει της εξαιρετικής βραδιάς στην οποία βρέθηκε, κλειδώνοντας πλέον και την κορυφή του Α' ομίλου του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο άλλο ματς του γκρουπ η Λειψία έφτασε με τεράστια άνεση στο τελικό 4-0 στην έδρα της Μπριζ και την προσπέρασε σε μια προσπάθεια να βρεθούν οι «ταύροι» στο Europa League στη συνέχεια της φετινής σεζόν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου μετά από 5 αγωνιστικές:

1. Μάντσεστερ Σίτι 12

2.Παρί Σεν Ζερμέν 8

3. Λειψία 4 (-1)

4.Μπριζ 4 (-10)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Κανσέλο, Γκουντογκάν, Ρόδρι, Ζιντσένκο (54' Ζεσούς), Μαχρέζ, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες (67' Κέρερ), Ερέρα (61' Ντανίλο), Παρέδες, Γκέιγ (67' Ντι Μαρία), Μέσι, Μπαπέ, Νεϊμάρ

Κώστας Ζάλιαρης