Tσέλσι: Δεν έχει δεχθεί εντός έδρας γκολ με τον Τούχελ στο Champions League!

Την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Champions League εξασφάλισε η Τσέλσι μετά την ευρεία νίκη της με 4-0 επί της Γιουβέντους, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Οι «μπλε» υποχρέωσαν την «Γηραία Κυρία» στην μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και διατήρησαν… πίσω το «μηδέν», μην έχοντας δεχθεί γκολ στην έδρα τους, υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ!



Tσέλσι: Δεν έχει δεχθεί εντός έδρας γκολ με τον Τούχελ στο Champions League!

Σαφώς και το εντυπωσιακό της υπόθεσης για την Τσέλσι στην αναμέτρηση απέναντι στην Γιουβέντους ήταν η εξαιρετική εμφάνιση του συνόλου του Τόμας Τούχελ από την… μέση και μπροστά, αν αναλογιστεί κανείς πως πέτυχε τέσσερα γκολ και υποχρέωσε την «Γηραιά Κυρία» στην μεγαλύτερη ήττα της στο Champions League!

Ωστόσο, η εμφάνιση των «μπλε» στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ήταν για ακόμη μία αναμέτρηση ολοκληρωτική. Αμύνθηκαν υπέροχα, απειλήθηκαν επί της ουσίας μόνο στην φάση του πρώτου μέρους, όπου ο 37άχρονος Τιάγκο Σίλβα πρόλαβε το πλασέ του Μοράτα, προτού η μπάλα περάσει την γραμμή, και συνολικά απέδωσαν εξαιρετικά.

Ποιο είναι όμως το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Πως η Τσέλσι, υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ, στις εντός έδρας αναμετρήσεις της στο Champions League, από τον Φεβρουάριο και μετά, δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ!

Μετρά 450 αγωνιστικά λεπτά απαραβίαστης εστίας και η μοναδική φορά που «πληγώθηκε» ενώ ήταν γηπεδούχος, έλαβε χώρα απέναντι στην Πόρτο, με την αναμέτρηση όμως να διεξάγεται στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθκουάν»!

Δημήτρης Μανάκος