Πάρτι πρόκρισης για Τσέλσι, τεσσάρα στη Γιουβέντους και κορυφή (vids)

Με κυριαρχική εμφάνιση κόντρα στη Γιουβέντους στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η εντυπωσιακή Τσέλσι έφτασε στο εμφατικό 4-0 για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και πέρασε επίσημα στους «16». Οι «μπλε» με τα γκολ των Τσάλομπα, Τζέιμς, Χάντσον – Οντόι και Βέρνερ προσπέρασαν τη «Γηραιά Κυρία» στην ισοβαθμία και «κλειδώνουν» την πρωτιά του γκρουπ στην Αγία Πετρούπολη κόντρα στη Ζενίτ.  



Πάρτι πρόκρισης για Τσέλσι, τεσσάρα στη Γιουβέντους και κορυφή (vids)

Η Τσέλσι με τους Ζίγιεχ, Χάντσον – Οντόι και Πούλισικ στο αρχικό σχήμα, είχε κάτι σαν... τρία 10άρια στον αγωνιστικό χώρο κι όχι καθαρόαιμο επιθετικό για να τα βάλει με την άμυνα της Γιουβέντους. Κι όμως, αυτό αποδείχθηκε αποτελεσματικό για την κυριαρχία των «μπλε» στο παιχνίδι και τις συνεχείς απειλές προς την εστία του Σέζνι. Αν οι «μπλε» ήταν πιο προσεκτικοί και αποτελεσματικοί στην τελική ενέργεια, το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο από το 1-0 του πρώτου μέρους. Στο 25ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ – με τις στατικές φάσεις να είναι τεράστια δύναμη για τους Λονδρέζους – ο Ρούντιγκερ κατέβασε με το στήθος και ο Τσάλομπα στην πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα σε ματς του Τσάμπιονς Λιγκ σκόραρε με δυνατό σουτ για το 1-0.

Η μοναδική στιγμή κατά την οποία η Τσέλσι διέτρεξε κίνδυνο ήταν στο 28ο λεπτό, όταν ο Μοράτα έφυγε στην πλάτη του Τιάγκο Σίλβα, πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Εντουάρντ Μεντί, όμως, ο Βραζιλιάνος στόπερ έτρεξε και απομάκρυνε σχεδόν πάνω στη γραμμή για να μην επιτρέψει το γκολ στην «Γηραιά Κυρία». Ο Χάντσον – Οντόι ήταν αρκετά επικίνδυνος για το σύνολο του Τούχελ, ο οποίος στο 37' έβγαλε τον Καντέ περισσότερο για προληπτικούς λόγους από τη στιγμή που είχε ενοχλήσεις, περνώντας στο ματς τον Λόφτους – Τσικ.

Η επιβλητική εμφάνιση της Τσέλσι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο όπου αμέσως έψαξε κι ένα δεύτερο γκολ. Κι αυτό ήρθε στο 56ο λεπτό από τον Ρις Τζέιμς που αδιαμφισβήτητα βάζει υποψηφιότητα φέτος για τον καλύτερο δεξιό φουλ – μπακ της Ευρώπης. Από γέμισμα που έγινε από αριστερά και κεφαλιά – απομάκρυνση του Ντε Λιχτ, ο Άγγλος αμυντικός από δεξιά στόπαρε και εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό σουτ με το δεξί για το 2-0. Και επειδή τα κενά της άμυνας της Γιουβέντους ήταν τέτοια που δεν γινόταν να μείνουν ατιμώρητα, οι «μπλε» έφτασαν και σε τρίτο γκολ στο 58'. Από βαθιά μπαλιά του Ρούντιγκερ προς τον Τζέιμς, αυτός άφησε στον Ζίγιεχ, εκείνος στον Λόφτους – Τσικ που έκανε τις ντρίμπλες σε μικρό χώρο στην περιοχή και έστρωσε στον Χάντσον – Οντόι αριστερά για να κάνει εκείνος το 3-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το ματς πλέον είχε τελειώσει για την Τσέλσι, η οποία μετά τον Καντέ είδε και τον Τσίλγουελ ν' αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού στο 68ο λεπτό. Ο Τούχελ έριξε αργότερα στο ματς και τους Μάουντ, Βέρνερ και Σαούλ για να κάνει και κάποια συντήρηση δυνάμεων ενόψει του Κυριακάτικου ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα. Στο 87' ο Ζίγιεχ σε τετ-α-τετ με τον Σέζνι απέτυχε να νικήσει τον Πολωνό πορτιέρε, όμως, αυτό το έκανε στις καθυστερήσεις ο Τίμο Βέρνερ με εύκολο πλασέ από ασίστ του Μαροκινού για το τελικό 4-0.

Με αυτή τη νίκη η Τσέλσι προκρίθηκε και προσπέρασε τη Γιουβέντους στην κορυφή του 8ου ομίλου αφού ναι μεν βρίσκονται στην ισοβαθμία, όμως οι Πρωταθλητές Ευρώπης υπερέχουν στη διαφορά τερμάτων (+9 έναντι +3) έπειτα από τις πέντε αγωνιστικές. Ζενίτ και Μάλμε αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο άλλο ματς του γκρουπ και οι «μπλε» στην τελευταία αγωνιστική στο παιχνίδι της Αγίας Πετρούπολης απλά θα υπερασπιστούν την κορυφή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η βαθμολογία μετά από 5 αγωνιστικές: 

1.Τσέλσι 12 (+9)

2.Γιουβέντους 12 (+3)

3.Ζενίτ 4

4.Μάλμε 1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Μεντί, Τσάλομπα, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ (37' Λόφτους – Τσικ), Ζορζίνιο (76' Σαούλ), Τσίλγουελ (71' Αθπιλικουέτα), Ζίγιεχ, Χάντσον – Οντόι (76' Μάουντ), Πούλισικ (72' Βέρνερ)

Γιουβέντους: Σέζνι, Κουαδράδο (81' Ντε Βίντερ), Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Σάντρο, ΜακΚένι, Μπεντακούρ (59' Ντιμπάλα) Λοκατέλι (67' Αρτούρ), Ραμπιό, Κιέζα (80' Κουλουσέφσκι), Μοράτα (67' Κεν)

Κώστας Ζάλιαρης