Στίβεν Τζέραρντ – Ντιν Σμιθ: Ο Χάνλεϊ σκοράρει, ο Γουότκινς ανοίγει τον δρόμο και το 2/2 είναι γεγονός!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Στίβεν Τζέραρντ και του Ντιν Σμιθ, στην Άστον Βίλα και τη Νόριτς αντίστοιχα, με τους δύο προπονητές να επικρατούν στο ντεμπούτο τους και να πανηγυρίζουν έξαλλα για διαφορετικούς λόγους!



Στίβεν Τζέραρντ – Ντιν Σμιθ: Ο Χάνλεϊ σκοράρει, ο Γουότκινς ανοίγει τον δρόμο και το 2/2 είναι γεγονός!

Βρισκόμαστε στο 78ο λεπτό και οι αναμετρήσεις που λαμβάνουν χώρα στο «Βίλα Παρκ» και στο «Κάροου Ρόουντ» βρίσκονται στην… κόψη του ξυραφιού. Η Άστον Βίλα έχει κολλήσει στο «μηδέν» με την Μπράιτον και μοιάζει μπερδεμένη, μιας και για πρώτη φορά δεν έχει στον πάγκο της τον Ντιν Σμιθ μετά από μία τριετία, ενώ η Νόριτς προσπαθεί να «γράψει» ιστορία… πενταετίας.

Ο αρχηγός της δίνει το σύνθημα και ακολουθεί πανζουρλισμός για τα «καναρίνια». Ο Χάνλεϊ παίρνει την κεφαλιά, ένα λεπτό πριν από την συμπλήρωση 80 λεπτών, χρίζεται σκόρερ και ο Ντιν Σμιθ βλέπει την ομάδα του να φέρνει τούμπα το ματς απέναντι στην Σαουθάμπτον. Την ομάδα που επί της ουσίας τον απέλυσε από το «Βίλα Παρκ» πριν από 20 ημέρες.

Την ίδια ώρα, η εξέλιξη του ματς της Νόριτς, με κάποιον περίεργο τρόπο δίνει ψυχολογία στην Άστον Βίλα. Το κόρνερ της Μπράιτον μετουσιώνεται σε… δική της ευκαιρία και ο Όλι Γουότκινς στο 84’, κάνει το 1-0! Ακολουθούν επικές στιγμές. Ο Τζέραρντ προβαίνει σε έξαλλους πανηγυρισμούς, το «Βίλα Παρκ» εκρήγνυται και σε αμφότερες αναμετρήσεις πλέον απομένει το σφύριγμα της λήξης.

Το σύνολο του Άγγλου όμως, θέλει να το κάνει ακόμη πιο θεαματικό. Ο Μινγκς «γράφει» το 2-0 κόντρα στο σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ, ενώ στο «Κάροου Ρόουντ» η Νόριτς παλεύει με νύχια και με δόντια, για να διατηρήσει το 2-1, και να κερδίσει για δύο συνεχόμενες φορές, μετά από πέντε χρόνια στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Το σφύριγμα της λήξης και η ολοκλήρωση των δύο αναμετρήσεων, σηματοδοτεί πανηγυρισμούς για διαφορετικούς λόγους. Ο Στίβεν Τζέραρντ τα καταφέρνει. Κάνει ένα όνειρό του πραγματικότητα. Κοουτσάρει ομάδα της Premier League, κερδίζει με «μηδέν» παθητικό και ξεκινά ιδανικά την περιπέτεια του με την Άστον Βίλα.

Ταυτόχρονα, ο Ντιν Σμιθ δίνει στη Νόριτς την ώθηση να… προσπαθήσει. Ανατρέπει την κατάσταση, κερδίζει το ματς και κάνει το 2/2, για πρώτη φορά μετά το 2016, γνωρίζοντας πως ακολουθεί ακόμη μία εντός έδρας αναμέτρηση, με την Γουλβς.

Και φτάνουμε στο διά ταύτα… Νικηφόρα ντεμπούτα! Έξαλλοι πανηγυρισμοί. Πανζουρλισμός σε «Βίλα Παρκ» και «Κάροου Ρόουντ». Δύο προπονητές χαρούμενοι που απλά… συνεχίζουν. Κυρίες και Κύριοι… Ο Στίβεν Τζέραρντ και ο Ντιν Σμιθ!

Δημήτρης Μανάκος