ΤΡΟΜΕΡΟΣ Τσιμίκας: Στο TOP-5 των αμυντικών στη δημιουργία φάσεων σε «ανοιχτό» παιχνίδι

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει μετατραπεί σε ένα επιθετικό όπλο στα χέρια του Γιούργκεν Κλοπ, δημιουργώντας κάτι λιγότερο από δύο ευκαιρίες ανά αγώνα σε open play παιχνίδι για τη Λίβερπουλ, επίδοση που τον τοποθετεί στην κορυφαία πεντάδα αμυντικών στη συγκεκριμένη κατηγορία.



ΤΡΟΜΕΡΟΣ Τσιμίκας: Στο TOP-5 των αμυντικών στη δημιουργία φάσεων σε «ανοιχτό» παιχνίδι

Ο Κώστας Τσιμίκας είναι εμφανέστατα βελτιωμένος τη φετινή σεζόν στο Άνφιλντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να αναγνωρίζει τις προσπάθειες του Έλληνα αμυντικού και να τον επιβραβεύει με όλο και περισσότερα λεπτά συμμετοχής.

Μέχρι στιγμής, ο ακραίος μπακ των «ρεντς» μετράει 5 συμμετοχές στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, μοιράζοντας μία ασίστ στον αγώνα απέναντι στη Μπέρνλι ενώ η ομάδα του δεν έχει δεχτεί ποτέ γκολ όταν αυτός βρίσκεται στο αρχικό σχήμα.

Ένα ακόμη στατιστικό που δείχνει την τρομερή εξέλιξη του Τσιμίκα στη Λίβερπουλ είναι η ευκολία με την οποία βοηθάει την ομάδα του στο επιθετικό κομμάτι , με τον Έλληνα φουλ-μπακ να δημιουργεί 1,5 φάσεις στο «ανοιχτό» παιχνίδι, επίδοση που τον τοποθετεί στην κορυφαία πεντάδα των αμυντικών της Πρέμιερ Λιγκ στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο τρομερός Ρις Τζέιμς που δημιουργεί το εντυπωσιακό νούμερο των 2,8 φάσεων ανά παιχνίδι, ενώ μία θέση πιο κάτω βρίσκεται ο συμπαίκτης του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (1,7). Τη λίστα συμπληρώνουν οι Μάρκος Αλόνσο (1,7) και Μάρκο Κουκουρέγια (1.6).

 

Στράτος Μαρίνος