Ο Ρόμπερτ Σάντσεθ της Μπράιτον «κλείνει» τα 24 του χρόνια, και ψάχνει για δεύτερη φορά στην σεζόν δύο συνεχόμενα clean sheet με νίκες!

Τα 24 του χρόνια «κλείνει» σήμερα ο Ρόμπερτ Σάντσεθ της Μπράιτον, με τον Ισπανό να έχει καθιερωθεί ως ο βασικός τερματοφύλακας των «γλάρων», αλλά να εξακολουθεί να αναζητά την δεύτερη φορά εντός του 2021, που θα συνδυάσει δύο συνεχόμενα clean sheet με ισάριθμες νίκες.



Ο Ρόμπερτ Σάντσεθ της Μπράιτον «κλείνει» τα 24 του χρόνια, και ψάχνει για δεύτερη φορά στην σεζόν δύο συνεχόμενα clean sheet με νίκες!

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για έναν πολύ σταθερό τερματοφύλακα, με εξαιρετικά αντανακλαστικά και αρκετά καλά πόδια, πράγμα που τον κατέστησε απαραίτητο στα πλάνα του Γκρέιχαμ Πότερ.

Κέρδισε θέση βασικού, έχει αγωνιστεί σε όλα τα φετινά ματς της Μπράιτον, μετρώντας τέσσερα clean sheet και 12 γκολ παθητικό, ενώ έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην αγωνιστική βελτίωση της ομάδας, με τον σύλλογό του να πραγματοποιεί φέτος το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του στην Premier League.

Ωστόσο, ο Σάντσεθ, μπορεί ηλικιακά να ωριμάζει, όμως οι φορές που διατηρεί απαραβίαστη την εστία του δεν αυξάνονται, αλλά λειτουργούν αντιστρόφως ανάλογα. Για να το αντιληφθεί κανείς, αρκεί να δει πως μόλις μία φορά έχει διατηρήσει το «μηδέν» εντός του 2021 σε δύο συνεχόμενα ματς, με την ομάδα του να παίρνει έξι βαθμούς.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως σε αμφότερες περιπτώσεις, η Μπράιτον ήταν το αουτσάιντερ. Τόσο κόντρα στην Τότεναμ στο «Άμεξ», όσο και απέναντι στην Λίβερπουλ στην έδρα των «κόκκινων».

Έκτοτε, σε μισό και… κάτι χρόνο, ο Σάντσεθ δεν έχει συνδυάσει έξι βαθμούς με δύο clean sheet. Για να δούμε αν η αλλαγή στον αριθμό της ηλικίας του, θα αλλάξει και την «ιστορία» της χρονιάς που διανύουμε…

 

Δημήτρης Μανάκος