Στο Κατάρ με το «10» το καλό!

Με 10 γκολ φιλοδώρησε η Αγγλία το Σαν Μαρίνο σφραγίζοντας με εμφατικό τρόπο το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Χάρι Κέιν που πέτυχε «καρέ» τερμάτων στο πρώτο μέρος και έφτασε τα 48 με το εθνόσημο, ενώ ο Αλεξάντερ-Άρνολντ συμπλήρωσε χατ-τρικ από ασίστ. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Αγγλία πετυχαίνει 10 γκολ σε έναν αγώνα μετά το Μάιο του 1964, όταν είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ κόντρα στις ΗΠΑ.



Στο Κατάρ με το «10» το καλό!

Εύκολο αναμενόταν το βράδυ της Δευτέρας για την Αγγλία που φιλοξενήθηκε από το Σαν Μαρίνο για την τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τους Άγγλους να χρειάζονται μόλις ένα βαθμό για να πάρουν την πρόκριση.

Η υπεροχή των παικτών του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήταν εμφανής καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, με δείκτη του σκορ να βρίσκεται στο 6-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μόλις στο 6’ ο Μαγκουάιρ άνοιξε το σκορ και έγινε ο κορυφαίος αμυντικός σκόρερ της Αγγλίας με τον Φιλίπο Φάμπρι να σκοράρει στη λάθος εστία για το 2-0 στο 15ο λεπτό.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Κέιν που με 4 προσωπικά του τέρματα διαμόρφωσε το 6-0 του πρώτου σαρανταπενταλέπτου. Ο Άγγλος επιθετικός έγινε μόλις ο 4ος παίκτης που πετυχαίνει χατ-τρικ σε διαδοχικά παιχνίδια για τα «τρία λιοντάρια» μετά τους Βίβιαν Γούντγουορντ (1909), Ντίξι Ντιν (1927) και Τόμι Τέιλορ (1957). Παράλληλα έγινε ο πρώτος που σκοράρει 4 ή περισσότερα γκολ σε έναν αγώνα, μετά τους Ντέιβιντ Πλατ και Ίαν Ράιτ το 1993 που το είχαν πετύχει πάλι απέναντι στο Σαν Μαρίνο.

Με το «καρέ» τερμάτων που πέτυχε ο Χάρι Κέιν έφτασε τα 48 γκολ με τα «τρία λιοντάρια» και έπιασε το Γκάρι Λίνεκερ στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ της εθνικής Αγγλίας. Πλέον ο 28χρονος επιθετικός κυνηγάει τον Γουέιν Ρούνεϊ που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας με 53 γκολ με το εθνόσημο.

Στο δεύτερο μέρος ήταν σειρά του Σμιθ-Ρόου να βρει δίχτυα. Ο νεαρός μεοσεπιθετικός της Άρσεναλ έκανε το 7-0 στο 58ο λεπτό, σκοράροντας στην παρθενική του εμφάνιση με τα «τρία λιοντάρια». Το πρώτο του γκολ πέτυχε και ο Τάιρον Μινγκς που ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 8-0 στο 69ο λεπτό.

Ο Τάμι Έιμπραχαμ έκανε το 9-0 για την Αγγλία στο 78’ ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μπουκάγιο Σάκα διαμόρφωσε το τελικό 10-0, με τα «τρία λιοντάρια» να παίρνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στα γήπεδα του Κατάρ.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Αγγλία πετυχαίνει 10 γκολ σε έναν αγώνα από το Μάιο του 1964 στη νίκη με 10-0 απέναντι στις ΗΠΑ.

Η βαθμολογία του 9ου ομίλου:

1. Αγγλία 26

2. Πολωνία 20

3. Αλβανία 18

4. Ουγγαρία 17

5. Ανδόρρα 6

6. Σαν Μαρίνο 0

 

Στράτος Μαρίνος