H Αγγλία τάσσεται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ

Οι παίκτες των «τριών λιονταριών» θέλουν να κλειδώσουν την πρόκριση στο Κατάρ προτού βρεθούν όλοι μαζί για να συζητήσουν για τις ενέργειες που θα προβούν έτσι ώστε να διαμαρτυρηθούν για την συνεχή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου.



H Αγγλία τάσσεται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ

Με λίγο λιγότερο από ένα χρόνο να απομένει για το Μουντιάλ του 2022, η μεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων που κατασκευάζουν τα γήπεδα και τις λοιπές υποδομές για το τουρνουά του Κατάρ έχει επικριθεί έντονα.

Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν πως η χώρα «εξορίζει» τους εργάτες για 5 μήνες , δίνοντάς τους άδεια άνευ αποδοχών για να μην φαίνονται κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και άλλα ζητήματα που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όπως δήλωσε και ο κεντρικός αμυντικός της Αγγλίας, Κόνορ Κόαντι, οι παίκτες γνωρίζουν τι συμβαίνει στη χώρα της Μέσης Ανατολής και θα συζητήσουν για αυτό αφού πρώτα εξασφαλίσουν την πρόκριση στη διοργάνωση.

«Προσπαθούμε πάντα να κάνουμε τη δουλειά μας πρώτα. Ανέκαθεν ο στόχος μας ήταν να φτάσουμε σε αυτό το τουρνουά όσο πιο γρήγορα γινόταν και στη συνέχεια θα είχαμε αυτή τη συζήτηση.

Είναι φανταστικό να βλέπεις τους παίκτες της Αγγλίας να προσπαθούν μέσα από τη ζωή τους να βοηθήσουν τους ανθρώπους χρησιμοποιώντας τη θέση τους, όπως ο Ράσφορντ με τα παιδιά και ο Χέντερσον με το σύστημα υγείας.

Το πιο σημαντικό για εμάς τον τελευταίο χρόνο ήταν να φτάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Όμως δεν είμαστε ρομπότ, είμαστε άνθρωποι. Διαβάζουμε τις εφημερίδες, βλέπουμε τις ειδήσεις και γνωρίζουμε τι γίνεται. Είμαι σίγουρος ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα μιλήσουμε για αυτό το θέμα με την ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κόαντι.

Στράτος Μαρίνος